23:37:47    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 09 oktober 2013 12:25 uur, laatst gewijzigd op 10 oktober 2013 15:08 uur

Pantarhei: 30 duurzame woningen

Pantarhei: 30 duurzame woningen

Op de foto: Beeld van het Pantarhei-terrein in het centrum van Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).

Als het aan projectontwikkelaar Bouwfonds ligt, wordt het ruim vijftien jaar braakliggende Pantarheiterrein in Boxtel zo snel mogelijk ingevuld met dertig nieuwe duurzame eengezinswoningen. Het bedrijf hoopt in 2014 te kunnen beginnen met de bouw van de huizen die onder meer voor starters bedoeld zijn.

Het bouwplan in het centrum van Boxtel werd woensdag tijdens de vergadering van de welstandscommissie uit de doeken gedaan door locatiemanager regio zuid Marc Rijs van Bouwfonds. Rijs liet weten dat het niet de bedoeling is om een aaneengesloten blok van rijtjeswoningen te realiseren. De goedkoopste huizen moeten ongeveer 175.000 euro gaan kosten en de duurste zo'n 250.000 euro.

De woningen krijgen een traditionele architectuur, maar door accenten aan te brengen wil Bouwfonds 'de individualiteit van de huizen' versterken, de levendigheid vergroten en zo voor afwisseling zorgen. ,,Daarbij gaat het bijvoorbeeld over het doorsteken van kopgevels en brandmuren. De woningen aan de Molenstraat worden uitgerust met privé-stoepen, terwijl aan de kant van de Jan Kruijsenstraat voortuinen komen."

De leden van de welstandscommissie spraken van een 'veilig plan, zonder gekke dingen'. Wel lieten zij weten dat er in het ontwerp nog wat zwakke plekken zitten, die nader uitgewerkt moeten worden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Alfa Doornmalen electro Remax-optimus Olieenzo Huidtherapie Podium Boxtel TopSlank buisman optiek