RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:01:43    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 13 april 2014 13:48 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2014 08:48 uur

‘Palmpaasoptocht is mooie traditie’

‘Palmpaasoptocht is mooie traditie’

Op de foto: De deelnemende kinderen gingen met hun paasstokken via Residentie De Dommel naar de Markt om een lentegroet te brengen aan burgemeester Mark Buijs. (Foto: Annelieke van der Linden).

Door de Boxtelse straten trok zondag een kleurige stoet kinderen en ouders. Voor de 54e keer werd een Palmpaasoptocht georganiseerd. Zo’n tweehonderd kinderen namen deel aan de activiteit en brachten op de Markt een lentegroet aan burgemeester Mark Buijs.

Het vertrekpunt was Residentie De Dommel aan het Molenpad. Vervolgens liepen de kinderen via de Clarissenstraat naar de Markt. Kinderkoor Carmida en jeugdleden van de Gildenbondsharmonie zorgden voor de muzikale opluistering door ’Palm, Palm-Pasen’ te zingen en te spelen. ,,Het is leuk om jaarlijks mee te lopen”, zei Irene Assmann (10) van Carmida, die voor de gelegenheid zelf ook een stok had versierd. ,,We hebben net de tekst op papier gekregen, maar ik ken dit liedje wel uit mijn hoofd.”

Burgemeester Mark Buijs voelde zich vereerd met de lentegroet die de jonge deelnemers uitbrachten. ,,Aan jullie stokken zitten veel groene bladeren, een teken dat de lente al volop is begonnen.” Hij verrichtte de trekking van de loting. Twee paashazen kozen de twee mooiste paasstokken uit. Marion de Koning van stichting Boxtel Vooruit, die de organisatie van de Palmpaasoptocht op zich neemt, schatte dat zo’n tweehonderd kinderen aanwezig waren. ,,Het is ieder jaar weer een mooie traditie.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Huidtherapie Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Proef Culinair Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo