RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:53:13    zondag, 20 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 06 september 2012 12:24 uur, laatst gewijzigd op 08 september 2012 14:32 uur

'Palenrij is bijzondere vondst'

\'Palenrij is bijzondere vondst\'

Op de foto: Archeologen deden deze week vervolgonderzoek op het terrein aan de Achterberghstraat. Verschillende bodemlagen werden onderzocht. (Foto: Albert Stolwijk).

In november stuitten archeologen op het terrein van de voormalige camping Den Bergh op potscherven die stammen uit de periode voor Christus. Deze week werd archeologisch vervolgonderzoek gedaan aan de Achterberghstraat door het bedrijf Synthegra Archeologie uit Doetinchem om alle vondsten te documenteren voordat de woningbouw op het terrein van start gaat.

Erwin Brouwer, projectleider en archeoloog bij Synthegra, geeft dinsdag aan dat 1.570 vierkante meter van het terrein deze week nader wordt bekeken. Met een graafmachine worden verschillende lagen uitgegraven. ,,We hebben al verschillende paalkuilen gevonden. Dan zien we aan verkleuringen in het zand. Vroeger waren er geen hei-installaties, waardoor palen in een gat in de grond werden gezet.”

De archeologen geven aan dat op het terrein waarschijnlijk geen woningen werden gebouwd, waardoor de palen waarschijnlijk een spoor zijn van een bruggetje of een steiger. Patrick van Luytelaar, de archeoloog van Synthegra die ook in november bij de opgravingen aanwezig was, noemt deze rij van palen een ’bijzondere vondst’. ,,In mijn loopbaan ben ik nog weinig bruggen tegengekomen, dus ik vind dit wel speciaal.”

Lees meer in het Brabants Centrum van donderdag 6 september.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Proef Culinair Huidtherapie