RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
05:45:40    vrijdag, 26 april 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 06 september 2012 12:24 uur, laatst gewijzigd op 08 september 2012 14:32 uur

'Palenrij is bijzondere vondst'

\'Palenrij is bijzondere vondst\'

Op de foto: Archeologen deden deze week vervolgonderzoek op het terrein aan de Achterberghstraat. Verschillende bodemlagen werden onderzocht. (Foto: Albert Stolwijk).

In november stuitten archeologen op het terrein van de voormalige camping Den Bergh op potscherven die stammen uit de periode voor Christus. Deze week werd archeologisch vervolgonderzoek gedaan aan de Achterberghstraat door het bedrijf Synthegra Archeologie uit Doetinchem om alle vondsten te documenteren voordat de woningbouw op het terrein van start gaat.

Erwin Brouwer, projectleider en archeoloog bij Synthegra, geeft dinsdag aan dat 1.570 vierkante meter van het terrein deze week nader wordt bekeken. Met een graafmachine worden verschillende lagen uitgegraven. ,,We hebben al verschillende paalkuilen gevonden. Dan zien we aan verkleuringen in het zand. Vroeger waren er geen hei-installaties, waardoor palen in een gat in de grond werden gezet.”

De archeologen geven aan dat op het terrein waarschijnlijk geen woningen werden gebouwd, waardoor de palen waarschijnlijk een spoor zijn van een bruggetje of een steiger. Patrick van Luytelaar, de archeoloog van Synthegra die ook in november bij de opgravingen aanwezig was, noemt deze rij van palen een ’bijzondere vondst’. ,,In mijn loopbaan ben ik nog weinig bruggen tegengekomen, dus ik vind dit wel speciaal.”

Lees meer in het Brabants Centrum van donderdag 6 september.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie SNS Bank Proef Culinair Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg