RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:45:27    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 22 mei 2011 12:56 uur, laatst gewijzigd op 22 mei 2011 13:02 uur

Pagaai trots op kanolagune

Pagaai trots op kanolagune

Op de foto: Clublid Thea Verhoeven van De Pagaai glijdt vanaf een hellingbaan in de nieuwe lagune van kanoclub De Pagaai en neemt de fraaie voorziening daarmee in gebruik. (Foto: Albert Stolwijk).

Met de opening van de lagune bij het clubgebouw van kanovereniging De Pagaai, heeft wethouder Peter van de Wiel zondag opnieuw een belangrijk onderdeel van het project Dommel door Boxtel in gebruik genomen. Dankzij de lagune kunnen kanoers vanaf de Voetboog rechtstreeks de Dommel opvaren voor het welbekende Rondje Boxtel. De Pagaai hield zondag een open dag.

De aanleg van de lagune - compleet met een fraaie houten aanlegsteiger - viel dit jaar samen met het twintigjarig bestaan van De Pagaai. Clubvoorzitter Leon van der Eerden stak bij de opening niet onder stoelen of banken dat zijn kleine vereniging met ongeveer dertig leden heel trots is op het resulaat. ,,De lagune en de steiger passen prima in het landschap en nodigen uit om lekker te gaan varen op de Dommel."

Wethouder Peter van de Wiel complimenteerde de vrijwilligers van De Pagaai met het resultaat. ,,De lagune is weer een fraai onderdeel van het project Dommel door Boxtel. Eerder werd al een glijgoot in gebruik genomen, werd een vistrap aangelegd en werden de oevers verbreed en opnieuw ingericht." Dankzij De Pagaai wordt de Dommel beter beleefbaar. ,,Natuurontwikkeling gaat hier hand in hand met toerisme en recreatie", aldus Van de Wiel.

Meer informatie over het Rondje Boxtel bij De Pagaai is verkrijgbaar via www.depagaai.nl.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Geerts advies Beleef Boxtel Proef Culinair Olieenzo Doornmalen electro Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel