RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:54:23    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 10 juni 2014 16:22 uur, laatst gewijzigd op 10 juni 2014 16:24 uur

Paardenmishandeling bij Opsporing Verzocht

Paardenmishandeling bij Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht besteedt heden, dinsdag 10 juni (Nederland 1, vanaf 21.30 uur) aandacht aan een reeks ernstige mishandelingen van paarden. Tot nu zijn bij de politie ongeveer zestig zware mishandelingen bekend. Ook in Boxtel werden enkele mishandelingen gemeld.

Sinds een jaar loopt er een onderzoek naar paardenmishandelingen die verband met elkaar lijken te hebben. In zo’n veertig gevallen zijn vooral merries van achteren met een scherp voorwerp mishandeld. Er is één drachtige merrie overleden; de andere dieren hebben de gruwelijkheden overleefd.

De politie gaat er niet vanuit dat alle mishandelingen door dezelfde dader zijn gepleegd. Ze deden zich in het hele land voor. Het overkomt niet alleen paarden die in de wei staan maar ook dieren die binnen stonden, op stal of in de manege en die daar zijn aangevallen. De politie vermoedt dat alle locaties zorgvuldig zijn uitgekozen.

De politie adviseert paardeneigenaren alert te zijn. Als er verwondingen aan bijvoorbeeld de achterkant van het paard worden geconstateerd dan is het belangrijk om, nadat de dierenarts is ingelicht, ook de politie te waarschuwen zodat die bewijsmateriaal kan veiligstellen. Een advies aan paardeneigenaren is om foto's te maken van de aangetroffen situatie.

Het onderzoeksteam is op zoek naar mensen die mogelijk een verklaring hebben voor deze feiten. Bel voor vermoedens en tips naar 0800-6070 of kies voor Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Olieenzo Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij SNS Bank