RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:04:10    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 07 april 2011 22:06 uur, laatst gewijzigd op 08 april 2011 11:06 uur

PSV’er Otman Bakkal toch niet naar Boxtel

PSV’er Otman Bakkal toch niet naar Boxtel

Schooldirecteur Stephan van de Vries van de Prinses Amaliaschool houdt wel van een geintje. Normaal gesproken loopt hij iedereen de hele dag voor de gek te houden, maar vrijdag was hij zelf het slachtoffer. Buurtsportwerker Nicole van Spaendonk had een aardige en geslaagde 1 april-grap voor hem in petto. ,,Nou heb ik jou lekker een keer te grazen genomen”, zei Van Spaendonk met een triomfantelijke blik.

Van de Vries was even voor twaalf uur, net als de leerlingen, in afwachting van PSV-speler Otman Bakkal. De Eindhovense voetballer zou rond die tijd een bezoek brengen aan de Boxtelse basisschool om een cheque uit te reiken aan groep 6-leerling Vanisha Ragunath (10). Zij had (zogenaamd, zo bleek achteraf) een landelijke wedstrijd gewonnen, waarbij de deelnemende kinderen de opdracht hadden om een nieuw shirt voor PSV te ontwerpen.

COMPLOT

Bakkal liet echter maar op zich wachten. Daarom maakte wethouder Anton van Aert, die samen met de leerkrachten van de basisschool in het complot zat, de leerlingen, directeur Van de Vries en de aanwezige journalisten wijs dat de beroemde voetballer in de file terecht was gekomen ter hoogte van Best en daarom wat later zou arriveren. De met een PSV-shirt uitgedoste Van Aert, zelf Ajax-supporter, stelde in de gymzaal van de Prinses Amaliaschool voor om alvast bekend te maken wie de wedstrijd had gewonnen.

Nadat Vanisha in de bloemetjes was gezet en ze op de gevoelige plaat was vastgelegd met haar winnende ontwerp, overhandigde de wethouder een cheque aan schooldirecteur Van de Vries. ,,Omdat Bakkal er nog niet is, reiken we de envelop met daarin de cheque alvast uit. Directeur Van de Vries mag nu het bedrag bekend gaan maken”, voerde Van Aert de spanning op.

Toen Van de Vries ontdekte dat het helemaal niet om een lucratieve cheque ging, maar om een briefje met daarop de tekst ’1 april’ wist de directeur dat hij beetgenomen was. Van Aert: ,,Er is helemaal geen sprake van een wedstrijd en Otman Bakkal komt helemaal niet naar Boxtel. Het is een 1-aprilgrap die bedacht is door buurtsportwerker Nicole.”

VERRAST

Van de Vries was helemaal verrast, maar kon toch smakelijk lachen om de actie. ,,We zijn helemaal in de luren gelegd door Nicole en de wethouder. Alle collega’s wisten het, behalve de kinderen en ik. Ik geloofde tot het laatste moment dat het echt was! ,,Bakkal bevindt zich ter hoogte van Best, houd de kinderen nog even bezig”, kreeg ik als opdracht. Een supergeslaagde mop. Meestal ben ik de grappenmaker, maar nu ben ik zelfs eens flink teruggepakt.”

En de kinderen van de Prinses Amaliaschool? Die zagen ook wel de humor in van de 1 april-grap, maakten zich verder niet al te druk en leefden zich nog even heerlijk uit in de gymzaal.

Auteur: STEFAN LATIJNHOUWERS

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Proef Culinair Doornmalen electro SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Huidtherapie