RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:13:00    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 20 maart 2014 04:27 uur, laatst gewijzigd op 21 maart 2014 19:18 uur

PPA winnaar in Sint-Michielsgestel

PPA winnaar in Sint-Michielsgestel

Op de foto: Beeld van het stembureau in dorpshuis De Kei, waar de kiesgerechtigde Gemondenaren woensdag hun stem konden uitbrengen. (Foto: Peter de Koning).

De Plaatselijke Politieke Alliantie (PPA) van lijsttrekker en huidig wethouder Ed Mathijssen heeft woensdag op glorieuze wijze de gemeenteraadsverkiezingen in Sint-Michielsgestel gewonnen.

PPA kreeg 3.128 van de in totaal 11.812 uitgebrachte stemmen – een percentage van 26.48 procent – en mag daarmee zes van de 21 beschikbare zetels gaan bezetten. De winnaar van vier jaar geleden DorpsGoed van lijsttrekker Jos Maas behaalde procentueel gezien weliswaar minder stemmen, 17,20 tegen 19,12 in 2010, maar legde opnieuw beslag op vier zetels.

De derde partij in het huidige college van B. en W., het CDA, leed conform de landelijke trend een nederlaag en valt terug van vier naar drie zetels. De nieuwe lokale partij ’De Gestelse Coalitie’ waarin Gestels Belang en Gestels Manifest zijn opgegaan, kreeg het vertrouwen van bijna achttien procent van de kiezers; goed voor vier zetels in de gemeenteraad.

Lijst Gemonde, vier jaar geleden nog goed voor één zetel, nam dit keer niet deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. De politieke beweging sprak haar steun uit voor het CDA.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Huidtherapie Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Geerts advies SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen