RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:35:11    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 21 maart 2014 19:07 uur, laatst gewijzigd op 21 maart 2014 19:27 uur

PPA start formatie in Gestel

PPA start formatie in Gestel

PPA-lijsttrekker Ed Mathijssen heeft vrijdag de eerste oriënterende (coalitie)gesprekken gevoerd met collega's van de PvdA, D66 en de VVD. PPA groeide woensdag uit tot de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Sint-Michielsgestel en neemt daardoor het voortouw bij de formatiebesprekingen. 

PPA, dat staat voor Plaatselijke Politieke Alliantie, kreeg 26,6 procent van de stemmen en en mag daarmee zes van de 21 beschikbare zetels bezetten. De partij van de huidige wethouder Mathijssen heeft nu vier zetels in de gemeenteraad. Coalitiegenoot DorpsGoed bleef steken op vier zetels, terwijl de andere partij in het college van B. en W., het CDA, een zetel inleverde en van vier naar drie ging.    

,,We hebben afgesproken om nu nog even niets over de inhoud van de eerste verkennende gesprekken te zeggen. Maandag praat ik verder met de lijsttrekkers van de andere partijen DorpsGoed, De Gestelse Coalitie en het CDA", liet Mathijssen vrijdagavond weten. ,,Daarna bekijken we of een tweede gespreksronde nodig is. Na terugkoppeling met alle partijen verwacht ik dat we eind volgende week naar buiten treden over de voortgang van het formatieproces."

Mathijssen, die zijn werk als wethouder graag wil voortzetten, hoopt donderdag 24 april tijdens de al geplande raadsvergadering in Sint-Michielsgestel klare wijn te schenken over de coalitie. ,,Dat is over een maand, dus al vrij snel. Maar ik verwacht dat we er tegen die tijd wel uit zijn."  

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Geerts advies Beleef Boxtel Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Proef Culinair Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij