RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:06:38    maandag, 19 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 17 juni 2014 10:13 uur, laatst gewijzigd op 17 juni 2014 10:17 uur

PHS: doekje voor bloeden

PHS: doekje voor bloeden

De provincie Noord-Brabant heeft maandagavond samen met de gemeenten Boxtel, Haaren en Vught in Den Haag overeenstemming bereikt over de financiering het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). Dat meldt gedeputeerde Ruud van Heugten in een persbericht. De gemeente Boxtel blijft op het eerste oog kampen met een financieel tekort van ruim 3 miljoen euro.

Boxtel was vorige week hogelijk verbaasd over de respectievelijk 6,7 miljoen euro die bijgepast moet worden voor sanering van de twee spoorwegovergangen in de Tongersestraat. Door een iets aangepaste verdeling van de middelen wordt dat bedrag zeven ton lager, maar dat lijkt op het eerste gezicht slechts op een doekje voor het bloeden.

Het financiële gat is hiermee voor Boxtel allerminst gedicht. Het gemeentebestuur moet nog financiering vinden voor 3,3 miljoen euro en heeft daarbij de hoop gevestigd op Provinciale Staten. Vrijdag pleitte burgemeester Mark Buijs voor extra middelen uit de provinciekas als het kabinet niet met meer geld over de brug zou komen.

Tijdens een bestuurlijk overleg, maandagavond in Den Haag, heeft staatssecretaris Wilma Mansveld aan gedeputeerde Van Heugten, burgemeester Buijs en de Vughtse wethouder Wilbert Seuren meegedeeld dat zij 148 miljoen wil investeren om de gevolgen van de toename van het treinverkeer te reduceren. Voorwaarde is wel dat provincie en regio zo’n zelfde bedrag ophoesten. Eerder werd nog gesproken over een rijksbijdrage van 125 miljoen euro.

De verkeersoplossingen in Boxtel kosten 38,4 miljoen euro; het Rijk wil de helft financieren. Het gaat dan om de aanleg van een fietstunnel en een nieuwe noordelijke ontsluitingsweg voor bedrijventerrein Ladonk. Het college van B. en W. van Boxtel vergadert momenteel over de uitkomsten van het gesprek met de staatssecretaris en komt later vandaag met een reactie.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Kindertuin Natasja fashion Koppelmans Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Geerts advies SNS Bank Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie 040Fit TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Tiga Rijschool Dolman Toverboom Gemeente Boxtel