RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
03:51:19    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 14 september 2012 09:09 uur, laatst gewijzigd op 14 september 2012 09:13 uur

'Overweg Runsdijk verplaatsen'

\'Overweg Runsdijk verplaatsen\'

Buurtbewoners willen de spoorwegovergang aan de Runsdijk in Esch enkele tientallen meters verplaatsen in zuidelijke richting, richting Boxtel. Dat betekent volgens hen een verbetering van de leefbaarheid en verkeersveiligheid, zeker als vanaf 2020 het treinverkeer flink toeneemt als gevolg van het Programma Hoogfrequent Spoor (PHS) van de rijksoverheid.

De buurtbewoners hebben zich verenigd in de groep BOOS: Bewoners Organisatie Omgeving Spoor. BOOS bestaat uit ongeveer 20 families in de buurt van het spoor tussen Vught en Boxtel. Ze wonen aan de Gestelseweg, Runsdijk en Heikant.

Donderdag lichtten zij hun mening en hun plannen toe tijdens het raadsplein. Dit is een bijeenkomst van de Haarense gemeenteraad, waarin de raadsleden in gesprek gaan met inwoners over actuele onderwerpen.

Buurtbewoner Frits Jacobs zette de wensen van BOOS op een rij: ,,Geluidsschermen langs het spoor, zogenaamde raildempers die trillingen absorberen en een aanpassing van de spoorwegovergang voor een vlottere afwikkeling van het verkeer. Een spoortunnel zou natuurlijk prachtig zijn, maar die kost 400 miljoen euro. Dat is volstrekt irreëel.”

Auteur: Peter de Koning

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg SNS Bank Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Geld en Makelaardij Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel