RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
05:09:17    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 12 oktober 2012 14:38 uur, laatst gewijzigd op 12 oktober 2012 15:40 uur

Oversteek haalt 10.000 euro op

Oversteek haalt 10.000 euro op

Op de foto: Jolanda van der Heijden, Elise en Ian van der Laan (van links naar rechts) namen de cheques in ontvangst van leerlingen van basisschool De Oversteek in Liempde.

De Oversteek houdt ieder jaar een project waaraan alle groepen van de school deelnemen. Eind september werd het project ’Hallo wereld’ gestart met een sponsorloop voor klasgenoot Ian van der Laan, die aan de zeldzame ziekte Pachyonychia Congenita lijdt, en de stichting Kleinschalige Projecten in Indonesië. Vrijdag reikten de basisschoolleerlingen de cheques uit met de opbrengst: 5.378,35 euro per goed doel.

Ian zei tijdens de sponsorloop in september dat hij hoopte op een opbrengst van 200.000 euro. Dit bedrag werd niet gehaald, maar 5.378,35 euro per stichting was boven verwachting. ,,Ik ben blij verrast”, vertelt Jolanda van der Heijden van het bestuur van de Stichting Kleinschalige Projecten Indonesië. ,,Het is fantastisch dat de kinderen langs alle deuren in Liempde zijn geweest. De betrokkenheid is groot.”

Tijdens het project, dat hetzelfde thema had als de Kinderboekenweek van dit jaar, maakten de leerlingen kennis met andere culturen. Ook oefende iedere klas de dans op het liedje ’Hallo wereld’ van Kinderen voor Kinderen. Na de uitreiking van de cheques hadden de kinderen nog een verrassing voor de ouders, opa’s en oma’s die naar de uitreiking kwamen: een flashmob. Alle leerlingen zaten gehurkt op de grond en toen het nummer werd gestart, stonden de klassen één voor één op om het geoefende dansje te doen.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Proef Culinair Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie SNS Bank Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro