08:46:04    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 12 oktober 2012 14:38 uur, laatst gewijzigd op 12 oktober 2012 15:40 uur

Oversteek haalt 10.000 euro op

Oversteek haalt 10.000 euro op

Op de foto: Jolanda van der Heijden, Elise en Ian van der Laan (van links naar rechts) namen de cheques in ontvangst van leerlingen van basisschool De Oversteek in Liempde.

De Oversteek houdt ieder jaar een project waaraan alle groepen van de school deelnemen. Eind september werd het project ’Hallo wereld’ gestart met een sponsorloop voor klasgenoot Ian van der Laan, die aan de zeldzame ziekte Pachyonychia Congenita lijdt, en de stichting Kleinschalige Projecten in Indonesië. Vrijdag reikten de basisschoolleerlingen de cheques uit met de opbrengst: 5.378,35 euro per goed doel.

Ian zei tijdens de sponsorloop in september dat hij hoopte op een opbrengst van 200.000 euro. Dit bedrag werd niet gehaald, maar 5.378,35 euro per stichting was boven verwachting. ,,Ik ben blij verrast”, vertelt Jolanda van der Heijden van het bestuur van de Stichting Kleinschalige Projecten Indonesië. ,,Het is fantastisch dat de kinderen langs alle deuren in Liempde zijn geweest. De betrokkenheid is groot.”

Tijdens het project, dat hetzelfde thema had als de Kinderboekenweek van dit jaar, maakten de leerlingen kennis met andere culturen. Ook oefende iedere klas de dans op het liedje ’Hallo wereld’ van Kinderen voor Kinderen. Na de uitreiking van de cheques hadden de kinderen nog een verrassing voor de ouders, opa’s en oma’s die naar de uitreiking kwamen: een flashmob. Alle leerlingen zaten gehurkt op de grond en toen het nummer werd gestart, stonden de klassen één voor één op om het geoefende dansje te doen.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Filipe Beleef Boxtel buisman optiek Toverboom Remax-optimus Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Geld en Makelaardij EmielTechniek Elan Bikes support Huidtherapie TopSlank Geerts advies Olieenzo