07:46:52    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Zondag, 30 maart 2014 09:45 uur, laatst gewijzigd op 30 maart 2014 09:47 uur

Overleg coalitie: 'goed en positief'

Overleg coalitie: \'goed en positief\'

Peter van de Wiel (Combinatie95) heeft zaterdag gesprekken gevoerd met INbox, SP, PvdA/GroenLinks, CDA en D66 over de vorming van een coalitie. Van de Wiel hoopt aan het begin van komende week meer duidelijkheid te hebben over het nieuwe college van B. en W.

Na een eerdere gesprekkenronde vielen de partijen VVD en Balans af als mogelijke coalitiepartners. Volgens Combinatie95 heeft de VVD daarbij aangegeven op basis van de verkiezingsuitslag geen geschikte collegepartner te zijn. ,,Voor Balans lag dat anders. Hier speelden vooral de verschillen in de verkiezingsprogramma's. Ook is de partij door andere fracties niet genoemd als mogelijke partner en de politieke gebeurtenissen van vorig jaar spelen ook een rol", vertelde Van de Wiel.

Wim van der Zanden (Balans) betreurt het besluit van Combinatie95. ,,Als reden is opgegeven dat we inhoudelijk verschillen op een aantal fronten. Ik houd mijn hart vast voor ons centrum", aldus Van der Zanden. ,,Naar mijn idee heeft Balans 3,5 jaar goed samengewerkt met Combinatie95 in het vorige college van B. en W. Het uitsluiten van Balans doet geen recht aan de verkiezingsuitslag."

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Geld en Makelaardij Olieenzo Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies