01:59:33    dinsdag, 16 juli 2019
brabants centrum logo
Maandag, 09 januari 2012 16:32 uur, laatst gewijzigd op 09 januari 2012 16:33 uur

'Overlast hoogwater ten einde'

\'Overlast hoogwater ten einde\'

Op de foto: Het Smalwater nabij de dubbele overweg in de Tongersestraat in Boxtel stond de voorbije dagen erg hoog. (Foto: Albert Stolwijk).

Het waterpeil van de Beerze zakt, zo laat Waterschap De Dommel maandag weten. Het peil van de Dommel zal nog licht stijgen, zonder dat problemen zullen optreden.

Het waterpeil in de Beerze is in het weekend weer gaan zakken. Er is weinig neerslag gevallen en de afstroming van het water is voorspoedig verlopen. Enkele stuwtjes zijn met de hand bediend om het optimale voor de afvoer van het water te bereiken. ,,Het water dat tegen kades staat mag ook weer niet te snel dalen, anders spoelen deze kades in", aldus een woordvoerder.

DOMMEL

De Dommel komt via de Dieze in de Maas uit. Op de Maas wordt in de nacht van dinsdag op woensdag een kleine verhoging verwacht. En als de Maas hoger staat kan de Dommel minder water kwijt. Vandaar dat de Dommel nog licht gaat stijgen. Daarna zullen de waterpeilen van zowel de Maas als van de Dommel dalen tot een normaal niveau. Daarmee is deze hoogwatersituatie weer ten einde.

Het waterpeil in de Dommel stijgt nog licht tot een niveau van 3,20 meter boven NAP, gemeten bij de Vughterstuw in ’s-Hertogenbosch. Deze waterstand komt één keer in de twee à drie jaar voor, maar zorgt niet voor problemen. Vrijdag werd op dit punt 3,32 meter boven NAP gemeten. Die stand wordt nu niet meer gehaald.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Gemeente Boxtel Huidtherapie Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Olieenzo Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht