RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
19:17:26    woensdag, 21 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 20 mei 2011 13:33 uur, laatst gewijzigd op 24 mei 2011 09:26 uur

Overlast door kapotte waterleiding

Overlast door kapotte waterleiding

Op de foto: De bewoners van de Lijsterbesgaard helpen mee bij het bestrijden van de wateroverlast. De waterleiding in hun straat is over een lengte van vier meter kapot. (Foto: Albert Stolwijk).

Een grote lekkage in de hoofdwaterleiding aan de Lijsterbesgaard heeft vrijdagmiddag veel overlast veroorzaakt in Boxtel-Oost. Trottoirs, brandgangen, bergingen en tuinen stonden geruime tijd blank.

Kort na twaalf uur kreeg de Boxtelse brandweer een melding van wateroverlast in de Lijsterbesgaard. Bij aankomst bleek de hoofdwaterleiding onder een trottoir te zijn gesprongen. Volgens bevelvoerder Wil van Rooij van de Boxtelse brandweer is de waterleiding over een lengte van ongeveer vier meter kapot.

Door de lekkage stroomden grote hoeveelheden water uit de waterleiding en stonden trottoirs, plantsoenen en gazons in korte tijd blank. Ook enkele bergingen en tuinen overstroomden. Volgens bevelvoerder Van Rooij wist de brandweer te voorkomen dat het water ook enkele huizen zou binnenstromen. Dat kon door enkele putten open te zetten. Enkele verstopte putten moesten eerst worden heropend.

Een team van Brabant Water slaagde er uiteindelijk in de waterleiding dicht te draaien. ,,Op vier plekken rondom de plek des onheils hebben we de hoofdkraan dichtgedraaid waardoor het water niet meer wegstroomt", vertelde een zegsman van het waterleidingbedrijf ter plaatse. Hierdoor zitten de bewoners van een klein dozijn huizen voorlopig zonder water.

Volgens de zegsman van Brabant Water is de oorzaak van de lekkage nog niet bekend. De schade is aanzienlijk; door de lekkage is een groot deel van het trottoir in de Lijsterbesgaard weggespoeld. Een piketploeg van de gemeente Boxtel is ter plaatse om de schade te repareren.

Bewoners van de Lijsterbesgaard hebben niet of nauwelijks schade. Sommigen konden het water tegenhouden door hun berging af te sluiten met zandzakken en stenen. Velen hielpen mee om het water richting de putten te vegen.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Rijschool Dolman SNS Bank Tiga Geld en Makelaardij Kindertuin Café zaal Kloosterzicht Zwanenberg adviesgroep Natasja fashion Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Koppelmans 040Fit Beleef Boxtel Toverboom Olieenzo Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Meubelmakerijdenberg