RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:18:20    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 06 september 2013 16:05 uur, laatst gewijzigd op 06 september 2013 16:07 uur

Over twee weken meer duidelijkheid over nieuwbouwplan SintLucas

Over twee weken meer duidelijkheid over nieuwbouwplan SintLucas

Op de foto: Vorig jaar werden aan de oever van de Dommel oude fundamenten blootgelegd. Ze zijn vermoedelijk van een textielfabriekje, dat hier ruim honderd jaar geleden stond. (Foto: Henk van Weert).

De bestuursrechter in ’s-Hertogenbosch heeft donderdag beloofd over veertien dagen een uitspraak te doen in de bezwaarprocedure tegen de bouw van een nieuw atelier voor vakinstelling SintLucas aan de Burgakker in Boxtel.

Op de plek waar enkele jaren geleden een atelier in vlammen opging, wil de mbo-school een onderwijsplek realiseren waar jongeren een opleiding volgen tot creatief vakman. Twee buurtbewoners vinden dat de nieuwbouw te veel inbreuk maakt op hun privacy. Milieuvereniging Het Groene Hart is het daar mee eens, maar vindt bovendien dat archeologische bodemvondsten moeten worden geconserveerd.

,,De rechter heeft gisteren de standpunten aangehoord en bleek goed op de hoogte van de stukken. Nadat wat aanvullende vragen waren beantwoord, werd de zitting beëindigd met de belofte dat de rechtbank zijn best zal doen om over veertien dagen uitspraak te doen”, vertelt Hans van Lokven, facilitair manager van SintLucas in Boxtel. ,,Dan weten we of we verder kunnen met ons bouwproject.”

In november 2012 werd de bouw van het nieuwe atelier op last van de rechter stilgelegd; drie maanden eerder werden op het bouwperceel aan de oever van de Dommel de fundamenten van een oud textielfabriekje blootgelegd. Deels blijven die behouden, maar verderop in het terrein is dat onmogelijk. Dat stellen SintLucas en de gemeente Boxtel omdat bodemverontreiniging moet worden gesaneerd.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Olieenzo Geerts advies Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen