RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:00:23    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 04 juni 2014 15:23 uur, laatst gewijzigd op 04 juni 2014 15:24 uur

Oude bakstenen naar Barrierweg

Oude bakstenen naar Barrierweg

Op de foto: De monumentale boerderij aan de Barrierweg in Liempde wordt gerestaureerd en is in beeld als informatie- en bezoekerscentrum. (Foto: Peter de Koning).

Vrijwilligers zijn woensdag gestart met de gedeeltelijke sloop van een oude boerderij aan de Kildonkseweg in Heeswijk-Dinther. Baksteentjes worden hergebruikt voor de restauratie van de monumentale boerderij aan de Barrierweg in Liempde.

De boerderij is een oud pand waarbij een gedeelte van de muren wordt vervangen. SPPiLL heeft een aantal vrijwilligers ingezet die meehelpen met de sloop van de huidige muur en mag de baksteentjes hergebruiken voor de restauratie van de boerderij aan de Barrierweg 4.

In de boerderij wil SPPiLL een cultuur- en landschapshistorisch informatiecentrum realiseren. Er is nog geen definitief besluit genomen over de invulling van het informatiecentrum. In de komende maanden krijgen de conceptplannen steeds meer vorm en gaat een architect tekenen en ontwerpen.

Het is hierbij belangrijk om de historische waarde van het pand te behouden. ,,Als je gaat herstellen, dan is het belangrijk om originele materialen te gebruiken”, zegt Arnold van den Broek (foto) van de projectgroep. ,,Via stichting De Brabantse Boerderij zijn wij in contact gekomen met de eigenaar van de boerderij in Heeswijk-Dinther. In het kader van duurzaamheid is het goed dat wij de materialen mogen hergebruiken.”

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 5 juni.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel SNS Bank Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies