09:59:42    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 19 oktober 2014 12:32 uur, laatst gewijzigd op 19 oktober 2014 12:33 uur

Oude ambachten in De Kleuskes

Oude ambachten in De Kleuskes

Heemkundestichting Kèk Liemt organiseert dit jaar diverse activiteiten vanwege haar veertigjarig bestaan. Zondag werd in museumboerderij De Kleuskes in Liempde een dubbel jubileum gevierd: 40 jaar Kèk Liemt en het 25-jarig betsaan van de expositieruimte.

In en rond museumboerderij De Kleuskes was zondag van alles te beleven. Naast het beoefenen van het beugelspel en jeu de boules, waren er allerlei demonstraties van oude ambachten. Zo was er een demonstratie profielen schaven, kantklossen, klompen snijden en kaarsen rollen. In de expositieruimte konden bezoekers snuffelen in een kist met oude Liempdse foto's.

Op de zolder van De Kleuskes konden bezoekers rondkijken tussen allerlei oude spulletjes. Ook werd een film gedraaid over de kinderen Van der Velden, de vroegere bewoners van de boerderij.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support Meubelmakerijdenberg buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Alfa Café zaal Kloosterzicht Filipe Remax-optimus Geld en Makelaardij EmielTechniek Geerts advies Doornmalen electro Beleef Boxtel TopSlank Toverboom