18:47:57    zaterdag, 20 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 13 mei 2011 13:38 uur

Oude Kerkstraat gaat op de schop

Oude Kerkstraat gaat op de schop

Op de foto: Als het weer een beetje meezit wordt maandag 10 januari de al jaren deplorabele bestrating van de Oude Kerkstraat verwijderd. Bij de reconstructie worden tevens de parkeervakken van kinderkopjes voorzien. (Foto: Albert Stolwijk).

Het hobbelige wegdek van de Oude Kerkstraat gaat komende weken flink op de schop. De bestrating tussen de kerktrappen en de Koppel wordt vervangen en tegelijk worden de parkeervakken verhard: met eeuwenoude kinderkopjes die tweeënhalf jaar geleden werden aangetroffen onder het asfalt van de Eindhovenseweg en Oude Rijksweg. Als het weer het toelaat, start het werk maandag 10 januari.

De reconstructie van de Oude Kerkstraat ter hoogte van de Sint-Petrustoren werd jarenlang bemoeilijkt omdat de grond eigendom is van de Verrijzenisparochie. En die had geen geld om het straatwerk op te knappen, vertelt projectleider Peter van den Oetelaar van de afdeling Openbare Werken van de gemeente Boxtel. Maar omdat het een openbare weg is, werd het gemeentebestuur wel aangesproken op de slechte conditie van het wegdek. Inmiddels is de gemeente voor een symbolisch bedrag eigenaar geworden van de grond en kan het werk eindelijk aangepakt worden, aldus Van den Oetelaar.

Als het weer meezit start aannemingsbedrijf Van der Zanden uit Moergestel komende maandag met de werkzaamheden. Die zullen naar verwachting drie weken in beslag nemen. In die tijd is de Oude Kerkstraat waar gewerkt wordt afgesloten. De Sint-Petruskerk is bereikbaar, maar niet vanaf de Koppel. Er zijn met de aannemer afspraken gemaakt om te voorkomen dat uitvaarten en andere plechtigheden worden verstoord.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Geerts advies Olieenzo Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen