21:08:09    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 10 november 2011 17:30 uur, laatst gewijzigd op 11 november 2011 12:49 uur

Orthopedisch centrum in Boxtel

Orthopedisch centrum in Boxtel

Op de foto: Burgemeester Frank van Beers (links), chirurg Jaap Schoen en hockeyinternational Maartje Paumen openden donderdagmiddag het orthopedisch centrum in Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).

Burgemeester Frank van Beers heeft donderdagmiddag op ludieke wijze het nieuwe orthopedisch behandelcentrum in de Boxtelse vestiging van het Jeroen Boschziekenhuis geopend. Van Beers voerde samen met orthopedisch chirurg Jaap Schoen een kleine kijkoperatie uit waarmee het behandelcentrum officieel werd geopend.

Het behandelcentrum in het voormalige Liduinaziekenhuis moet uitgroeien tot de vestiging voor kijkoperaties. Patiënten met klachten aan knieën, enkels, ellebogen en schouders kunnen in Boxtel terecht voor onderzoeken en operaties. ,,We hopen hierdoor een kortere wachttijd te realiseren en patiënten eerder te kunnen behandelen”, aldus chirurg Schoen. In totaal zijn er wekelijks acht halve dagen waarop operaties en poliklinische afspraken kunnen worden gepland.

Hockeyster Maartje Paumen was ook aanwezig tijdens de opening. Volgens Paumen is het van belang dat er bij klachten zo snel mogelijk een diagnose wordt gesteld. ,,Niet alleen voor topsporters, maar ook voor anderen is het belangrijk snel geholpen te kunnen worden”, stelde de hockeyinternational. ,,Met dit centrum is een snellere behandeling mogelijk en dat heeft veel voordelen.”

Het viel voor burgemeester Van Beers niet mee om de arthroscopie uit te voeren. Dankzij hulp van Schoen lukte het hem toch. ,,Voorlopig blijf ik gewoon burgemeester, een carrière als chirurg is niet voor mij weggelegd”, zei Van Beers lachend.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Olieenzo Huidtherapie Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij