RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
05:38:33    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 10 november 2011 17:30 uur, laatst gewijzigd op 11 november 2011 12:49 uur

Orthopedisch centrum in Boxtel

Orthopedisch centrum in Boxtel

Op de foto: Burgemeester Frank van Beers (links), chirurg Jaap Schoen en hockeyinternational Maartje Paumen openden donderdagmiddag het orthopedisch centrum in Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).

Burgemeester Frank van Beers heeft donderdagmiddag op ludieke wijze het nieuwe orthopedisch behandelcentrum in de Boxtelse vestiging van het Jeroen Boschziekenhuis geopend. Van Beers voerde samen met orthopedisch chirurg Jaap Schoen een kleine kijkoperatie uit waarmee het behandelcentrum officieel werd geopend.

Het behandelcentrum in het voormalige Liduinaziekenhuis moet uitgroeien tot de vestiging voor kijkoperaties. Patiënten met klachten aan knieën, enkels, ellebogen en schouders kunnen in Boxtel terecht voor onderzoeken en operaties. ,,We hopen hierdoor een kortere wachttijd te realiseren en patiënten eerder te kunnen behandelen”, aldus chirurg Schoen. In totaal zijn er wekelijks acht halve dagen waarop operaties en poliklinische afspraken kunnen worden gepland.

Hockeyster Maartje Paumen was ook aanwezig tijdens de opening. Volgens Paumen is het van belang dat er bij klachten zo snel mogelijk een diagnose wordt gesteld. ,,Niet alleen voor topsporters, maar ook voor anderen is het belangrijk snel geholpen te kunnen worden”, stelde de hockeyinternational. ,,Met dit centrum is een snellere behandeling mogelijk en dat heeft veel voordelen.”

Het viel voor burgemeester Van Beers niet mee om de arthroscopie uit te voeren. Dankzij hulp van Schoen lukte het hem toch. ,,Voorlopig blijf ik gewoon burgemeester, een carrière als chirurg is niet voor mij weggelegd”, zei Van Beers lachend.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies SNS Bank Gemeente Boxtel Olieenzo