10:54:53    maandag, 30 maart 2020
brabants centrum logo
Zondag, 29 april 2012 16:11 uur, laatst gewijzigd op 29 april 2012 18:17 uur

Oranjebraderie zorgt voor files

Oranjebraderie zorgt voor files

Op de foto: Kinderen verkochten zondag hun oude spulletjes tijdens de jaarlijkse vrijmarkt in het centrum van Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

Het grotendeels droge en zelfs zonnige weer zorgde zondag voor flinke drukte tijdens de jaarlijkse oranjebraderie in Boxtel. Honderden mensen kwamen naar het centrum voor de laatste aanbiedingen van winkels en om gezellig rond te kijken bij de vrijmarkt.

Aan de Markt, Kruisstraat, Croonpassage, Breukelsestraat, Stationsstraat en de Rechterstraat stond een rij van kramen. Lokale ondernemers toonden hun koopjes en standhouders prezen hun producten aan. In het gedeelte Stationsstraat vanaf de Zwaanse Brug richting de Markt zorgde de drukte zelfs voor opstoppingen. Het publiek moest stapvoets langs de kraampjes en daar maakte één van de standwerkers gretig gebruik van. ,,Kom maar even hier langs, jullie moeten toch wachten”, riep de verkoopster naar de mensen.

Op de Markt kreeg de jeugd de ruimte om hun spullen aan de man te brengen. Charlotte (9) en Madeleine van den Bosch (5) gebruikten een echte verkooptechniek. De zusjes gingen niet achter hun kleedje zitten, maar stonden voor hun spulletjes en plukten de mensen van de straat door naar ze toe te gaan en over hun producten te vertellen. ,,We hebben nu vijf euro verdiend”, zegt Charlotte trots. ,,Straks gaan we lekker een ijsje eten en de rest van het geld gaat in de spaarpot.”

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Geld en Makelaardij Olieenzo buisman optiek Filipe Elan Bikes support Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Doornmalen electro EmielTechniek TopSlank Remax-optimus Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen