RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:16:06    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 28 april 2013 08:57 uur, laatst gewijzigd op 28 april 2013 08:59 uur

Oranjebraderie in hartje Boxtel

Oranjebraderie in hartje Boxtel

Op de foto: Kom ook naar de Oranjebraderie in Boxtel en maak kennis met leuke standwerkers...

Boxtel neemt zondag 28 april een voorschot op de uitbundige Oranjefeesten, die op Koninginnedag gehouden worden. Het winkelhart staat in het teken van de jaarlijkse Oranjebraderie.

Tijdens de Oranjebraderie zijn zondag 28 april ruim 75 kramen te vinden in het Boxtelse winkelhart. Het grootste deel van de centrumwinkeliers opent haar deuren en op de Markt kunnen kinderen hun oude speelgoed, spelletjes en boeken verkopen tijdens de vrijmarkt. ,,We hebben mooi weer besteld, dus die sfeer zal er vast goed inzitten”, aldus centrummanager Willemijn Wijdenes.

Naast kramen van Boxtelse bedrijven, verenigingen en winkels worden in vijftien kramen oude ambachten gedemonstreerd. ,,Er is van alles te zien”, vertelt Marcel van der Pasch. ,,De oude ambachten zijn inmiddels niet meer weg te denken.” Op de Markt zijn onder meer een kantklosser, strovlechter en mandenmaker aan het werk, ook wordt servies beschilderd.

Ondernemers die zijn gevestigd aan de Markt, Rechterstraat, Kruisstraat, Croonpassage, Stationsstraat, Breukelsestraat en Rozemarijnstraat werken mee aan de braderie. Het overgrote deel van de winkels is geopend, slechts een paar winkeliers hebben besloten hun zaak gesloten te houden.

Vanaf 12.00 uur gaat de braderie van start, de stands zijn tot 17.00 uur te bezoeken. ,,Tussen die tijden zijn ook de winkels geopend”, vertelt Suzanne Schuurmans (Ring & Go). ,,Ook de vrijmarkt voor kinderen vindt dan plaats.”

De Oranjebraderie duurt van 12.00 tot 17.00 uur en zal muzikaal worden opgeluisterd door de Aggemarvanhuisaf Band en de Red River Band.

Auteur: Marielle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Geld en Makelaardij SNS Bank Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Gemeente Boxtel