03:24:25    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 07 december 2013 14:57 uur, laatst gewijzigd op 07 december 2013 15:09 uur

Opvang bewoners in De Walnoot

Opvang bewoners in De Walnoot

Op de foto: Bewoners die hun huizen moesten verlaten vanwege de uitslaande brand in de Sint-Severusstraat werden zaterdag opgevangen in gemeenschapshuis De Walnoot. (Foto: Gerard Schalkx).

De ongeveer dertig bewoners van een tiental naast- en nabijgelegen panden moesten in de nacht van vrijdag op zaterdag vanwege de uitslaande brand in winkelcentrum Selissen in allerlijl hun woningen en appartementen (tijdelijk) verlaten. De opvang vond, nadat de omwonenden in eerste instantie kort ondergebracht werden in supermarkt Plus Van der Horst, plaats in gemeenschapshuis De Walnoot.

De gemeente Boxtel zorgde ervoor dat de getroffen bewoners van de Sint-Severusstraat op het vroege tijdstip in De Walnoot terecht konden, al ging dat volgens woordvoerder Bas Schel van de gemeente niet zonder slag of stoot: ,,We slaagden er niet meteen in om de beheerder te traceren. Gelukkig bood directeur Stephan van de Vries van de Prinses Amaliaschool die ondergebracht is in De Walnoot, uiteindelijk uitkomst. De opvang in De Walnoot had wellicht al eerder plaats kunnen vinden, maar uiteindelijk konden de betreffende omwonenden tussen half zeven en zeven uur naar binnen."

De omwonenden waren ondanks de schrik en bezorgdheid over de staat van hun woning tevreden over de opvang. ,,De gemeente heeft het allemaal keurig geregeld, al duurde het even. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Nu maar hopen dat we snel terug kunnen naar ons appartement", lieten Rick Demoed en Iris de Jonge weten.

Demoed: ,,Enkele brandweermannen hebben op ons verzoek alvast even poolshoogte genomen in onze woning. Ze vertelden dat alles goed was met onze katten en dat de schade op het eerste oog mee lijkt te vallen. Daarom zitten we hier met een redelijk ontspannen gevoel."

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom TopSlank Doornmalen electro EmielTechniek Beleef Boxtel Podium Boxtel Geerts advies Meubelmakerijdenberg Filipe Remax-optimus buisman optiek Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Elan Bikes support Olieenzo