RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:59:56    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 28 juni 2014 12:47 uur

Oproep tot protest tegen schaliegas

Oproep tot protest tegen schaliegas

Op de foto: In de Ster ZLM Toer werd zondag geprotesteerd tegen schaliegas, op diverse wagens van de wielerorganisatie werden stickers geplakt. Liempdenaar Ad de Kort, chauffeur van een gastenwagen, plakte de eerste sticker. (Foto: Marc Cleutjens).

Tot woensdag 9 juli kunnen bezwaren worden ingediend op de conceptnotitie Reikwijdte en Detailniveau voor het milieuonderzoek naar schaliegas. Milieudefensie, Brabant Water en Schaliegas Vrij Nederland dienen een zienswijze in en ook de gemeente Boxtel gaat bezwaar maken tegen het rapport én roept inwoners op dit ook te doen.

Uit de conceptnotitie zou blijken dat er weinig locaties in Nederland zijn waar niet geboord mag worden. Ook zouden er mogelijk gevolgen zijn voor het grondwater als de boringen worden doorgezet. Boxtel heeft inmiddels een opzet voor de zienswijze klaar en zal deze volgende week versturen. Ook inwoners worden opgeroepen om zienswijzen in te dienen en daarmee te protesteren tegen (proef)boringen in hun woonplaats.

Om Boxtelaren te stimuleren een zienswijze in te dienen, is op de website van de gemeente Boxtel een voorbeeldbrief te vinden. Ook staan argumenten tegen schaliegas op de website, de inwoners kunnen deze gebruiken in hun brief aan het ministerie. Klik hier voor meer informatie over het indienen van een zienswijze.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Proef Culinair SNS Bank Beleef Boxtel Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Huidtherapie