12:05:08    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 02 december 2013 19:27 uur, laatst gewijzigd op 07 december 2013 16:10 uur

Opnieuw uitstel verkoop 'Braken'

Opnieuw uitstel verkoop \'Braken\'

Op de foto: Gerard Smit heeft de aankoop van sportcomplex De Braken in Boxtel voor de vierde maal verdaagd. De gemeente Boxtel is het beu en geeft hem nog acht dagen de tijd om zijn handtekening te zetten. (Foto: Albert Stolwijk).

De verkoop van sportcomplex De Braken is maandag wederom uitgesteld. Koper Gerard Smit zegde voor de vierde keer een afspraak bij de notaris af. Hiermee is de maat vol voor de gemeente Boxtel. Als Smit niet binnen acht dagen zijn koopverplichtingen nakomt, wordt de overeenkomst ontbonden.

In maart bereikten gemeente en Smit al overeenkomst over de verkoop van het Boxtelse sportcomplex, maar het passeren van de aktes bij de notaris werd telkens uitgesteld. Onduidelijkheid over het bestemmingsplan, inventaris en pandrecht waren hier de oorzaak van. Maandag 2 december ging de verkoop wederom niet door. Deze keer omdat Smit stelt dat er nog zienswijzen en bezwaren kunnen worden ingediend op het door de raad vastgestelde bestemmingsplan.

De gemeente Boxtel is het beu en besloot de Tilburgse tennisleraar nog acht dagen de tijd te geven om de koop af te ronden. Zo niet, dan wordt de overeenkomst ontbonden. ,,Smit is ons dan een boete van 50.000 euro schuldig plus nog wat openstaande bedragen”, legt wethouder Willie van de Langenberg uit. Als de aktes op 10 december niet bij de notaris zijn ondertekend, start de gemeente met een nieuwe verkoopprocedure. Waarbij ernaar wordt gestreefd De Braken te behouden voor de Boxtelse sporters.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom buisman optiek TopSlank Remax-optimus Huidtherapie Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Olieenzo Podium Boxtel EmielTechniek Alfa