RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
05:49:21    maandag, 19 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 08 maart 2013 10:08 uur, laatst gewijzigd op 08 maart 2013 16:41 uur

Opnieuw acties tegen kV-station

Opnieuw acties tegen kV-station

Op de foto: Marieke van den Heuvel (links) en Marion van der Velden delen flyers uit als protest tegen de plannen voor een kV-station in Lennisheuvel. (Foto: Mariëlle Wijffelaars).

UPDATE - Leden van het actiecomité ’Zeg nee tegen kV’ uit Lennisheuvel delen vrijdag en zaterdag flyers uit in het centrum van Boxtel. De actiegroep wil hiermee protest laten horen tegen de plannen voor een kV-station aan de rand van hun dorp, op bedrijventerrein Vorst.

Op de flyers staat de tekst 'Waar een wil is, is een plek'. De inwoners benadrukken niet tegen de komst van een kV-station te zijn, maar deze wel op een andere locatie te willen zien. De tekst is ondertekend met de naam 'Lennis' en verwijst naar de organisatie Loesje. De komende dagen worden in Boxtel en Lennisheuvel posters opgehangen en er staan nog meer acties op de planning. ,,We willen onze bezwaren onder de aandacht brengen en hopen steun te krijgen van de inwoners", aldus Marieke van den Heuvel van het actiecomité.

Marion van der Velden, die samen met Van den Heuvel protestfoldertjes uitdeelde aan het winkelend publiek, woont aan de Brede Heide krijgt het kV-station mogelijk in haar 'achtertuin'. Haar man Jeroen heeft bij het gemeentebestuur vier weken geleden inzage gevraagd in de onderzoeksrapporten die zijn opgesteld voor de locatiekeuze. Daarop heeft het college van B. en W. niet binnen de gestelde termijn van vier weken gereageerd. Van der Velden heeft donderdag schriftelijk geëist alsnog geïnformeerd te worden over de circa twintig plekken die in beeld zijn.

Het actiecomité roept inwoners op om dinsdag 12 maart om 19.30 uur aanwezig te zijn bij de vergadering van de raadscommissie Ruimtelijke Zaken. Tijdens deze vergadering in het Boxtelse gemeentehuis wordt gesproken over het kV-station. Middels een stil protest willen de aanwezigen druk uitoefenen op de raadscommissieleden. Belangstellenden kunnen zich tot zondag 10 maart aanmelden via e-mailadres zegneetegenkv@hotmail.com.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Olieenzo Natasja fashion Rijschool Dolman Toverboom Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Geerts advies Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Kindertuin Tiga TopSlank Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen 040Fit Beleef Boxtel SNS Bank