RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:57:08    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 11 april 2013 11:37 uur, laatst gewijzigd op 12 april 2013 13:24 uur

Oplossing voor opslag plastic

Oplossing voor opslag plastic

De tweedejaars leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum die het keuzevak Technasium volgen, staan voor een interessante uitdaging: wethouder Willie van de Langenberg heeft hen gevraagd een oplossing te bedenken voor de opslag van plastic afval in woningen. Vrijdag 7 juni presenteren de leerlingen hun oplossingen in het Boxtelse gemeentehuis.

Wethouder Van de Langenberg en beleidsmedewerker Desiree Boots vertelden donderdag over de inzameling van afval in Boxtel en de nieuwe plannen die op de rol staan. De gemeente Boxtel is bezig met een raadsvoorstel om vanaf 2015 het diftarprincipe in te voeren waarbij inwoners een kleinere grijze kliko krijgen en gaan betalen per leegbeurt. ,,De aparte inzameling van plastic wordt dan aantrekkelijker voor mensen, omdat plastic een groot volume inneemt in de grijze kliko. Als je apart plastic inzamelt, hoef je de grijze kliko minder vaak aan de straat te zetten”, legde Van de Langenberg donderdag uit.

Inwoners zamelen plastic in met behulp van zakken. ,,Om de twee weken haalt de gemeente deze zakken op”, aldus de wethouder. ,,De gevulde zakken nemen flink wat plek in beslag in woningen, dus we hopen dat jullie een manier kunnen ontwerpen om plastic efficiënt en hygiënisch op te slaan.” In groepjes gaan de leerlingen aan de slag met een vooronderzoek en ontwerpen. Uiteindelijk presenteren zij vrijdag 7 juni verschillende prototypes in het gemeentehuis.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Meubelmakerijdenberg Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro