14:38:23    maandag, 17 juni 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 11 april 2013 11:37 uur, laatst gewijzigd op 12 april 2013 13:24 uur

Oplossing voor opslag plastic

Oplossing voor opslag plastic

De tweedejaars leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum die het keuzevak Technasium volgen, staan voor een interessante uitdaging: wethouder Willie van de Langenberg heeft hen gevraagd een oplossing te bedenken voor de opslag van plastic afval in woningen. Vrijdag 7 juni presenteren de leerlingen hun oplossingen in het Boxtelse gemeentehuis.

Wethouder Van de Langenberg en beleidsmedewerker Desiree Boots vertelden donderdag over de inzameling van afval in Boxtel en de nieuwe plannen die op de rol staan. De gemeente Boxtel is bezig met een raadsvoorstel om vanaf 2015 het diftarprincipe in te voeren waarbij inwoners een kleinere grijze kliko krijgen en gaan betalen per leegbeurt. ,,De aparte inzameling van plastic wordt dan aantrekkelijker voor mensen, omdat plastic een groot volume inneemt in de grijze kliko. Als je apart plastic inzamelt, hoef je de grijze kliko minder vaak aan de straat te zetten”, legde Van de Langenberg donderdag uit.

Inwoners zamelen plastic in met behulp van zakken. ,,Om de twee weken haalt de gemeente deze zakken op”, aldus de wethouder. ,,De gevulde zakken nemen flink wat plek in beslag in woningen, dus we hopen dat jullie een manier kunnen ontwerpen om plastic efficiënt en hygiënisch op te slaan.” In groepjes gaan de leerlingen aan de slag met een vooronderzoek en ontwerpen. Uiteindelijk presenteren zij vrijdag 7 juni verschillende prototypes in het gemeentehuis.

Advertenties