21:05:37    vrijdag, 19 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 03 september 2013 14:17 uur, laatst gewijzigd op 06 september 2013 11:57 uur

Oplossing tegen ID-fraude

Oplossing tegen ID-fraude

Burgemeester Mark Buijs van Boxtel reikt maandag 9 september in de raadzaal van het gemeentehuis de eerste zogeheten ID-cover uit aan voorzitter Gerrit van de Kamp van de politievakbond ACP.

Het gaat om een hoesje voor identiteitsbewijzen dat onnodige verspreiding van persoonsgegevens tegengaat. Boxtel heeft als eerste gemeente de keuze gemaakt om de ID-cover standaard aan te bieden bij identiteitsbewijzen. Het hoesje is onderdeel van het Respect Privacy Programma, dat is gestart door de Qiy Foundation van initiatiefnemer Marcel van Galen uit Boxtel.

Concrete oplossingen tegen identiteitsfraude zijn nodig omdat dit de snelst groeiende vorm van criminaliteit is. Deze vorm van fraude is in vijf jaar tijd verdubbeld. Tijdens de uitreiking van de eerste ID-cover in de Boxtelse raadzaal zijn vertegenwoordigers aanwezig van publieke en private organisaties, waaronder de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) en de ANWB.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Doornmalen electro Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding