21:59:37    dinsdag, 23 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 26 januari 2012 11:35 uur, laatst gewijzigd op 26 januari 2012 15:37 uur

Opknapbeurt bierpomp in Esch

Opknapbeurt bierpomp in Esch

Op de foto: De huidige dorpspomp in Esch wordt gesloopt en opnieuw opgebouwd. (Foto: Albert Stolwijk).

De dorpspomp in Esch wacht een fikse opknapbeurt. De huidige voorziening uit 1966 wordt gesloopt en vervolgens opnieuw opgebouwd. Bepaalde onderdelen blijven bewaard, waaronder de sokkel en het bekende Bacchusbeeldje op de pomp.

Stichting De Essche Bierpomp hoopt dat begin maart begonnen kan worden met de werkzaamheden. De vergunning is inmiddels verleend door de gemeente Haaren, maar eerst volgt nog een bezwaarprocedure.

,,We kunnen onder meer rekenen op de medewerking van dorpssmid Maarten Timmermans die het ijzerwerk restaureert en Straalbedrijf Boxtel. Ties van den Aker en Jos van Eindhoven zorgen voor het metselwerk”, laat voorzitter Fons van der Heijden van Stichting De Essche Bierpomp weten. ,,We streven er in samenwerking met Brabant Water naar dat met de bouw van de nieuwe pomp drinkwater van hoge kwaliteit gepompt kan worden, waarvan iedereen, ook toeristen en fietsliefhebbers, gebruik kan maken.”

Van der Heijden hoopt dat de klus eind april geklaard is. ,,Dan zijn we ruim op tijd voor het Bierpompfeest op Hemelvaartsdag, donderdag 17 mei. En dan wordt er bier getapt.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Olieenzo Huidtherapie