04:03:23    dinsdag, 16 juli 2019
brabants centrum logo
Zondag, 23 september 2012 10:00 uur, laatst gewijzigd op 23 september 2012 10:02 uur

Open dag in Eco Expo

Open dag in Eco Expo

Op de foto: Ook gisteren konden belangstellenden al een kijkje nemen in het Eco Expogebouw op het terrein van De Kleine Aarde. (Foto: Peter de Koning).

Zo’n driehonderd vrijwilligers bouwden op het terrein van De Kleine Aarde ruim twee jaar aan een bijzonder duurzaam onderkomen. Het ambitieuze project, waaraan momenteel de laatste hand wordt gelegd, wordt uitgevoerd onder leiding van vertegenwoordigers van de organisatie Ecodorp Brabant. Het zogeheten Eco Expogebouw kan vandaag, zondag 23 september tot 16.00 uur bezichtigd worden.

De bouw van het Eco Expogebouw is een internationaal project. Want behalve vrijwilligers uit Nederland werkten ook mensen uit onder meer België, Frankrijk, Duitsland, Kroatië en Litouwen aan de totstandkoming. ,,Zij komen niet alleen naar Boxtel om te helpen met de bouw, maar ook om gelijkgestemden te ontmoeten, inspiratie op te doen en kennis en ervaringen uit te wisselen over duurzaam bouwen in het algemeen en de uitgangspunten van het Eco Expogebouw”, legt Rolf Grooten uit, die samen met Ad Vlems en Edward van Egmond kartrekker en initiatiefnemer is van het project.

Ecodorp Brabant heeft ter afsluiting van de bouw van het Eco Expogebouw een virtueel symposium ontwikkeld met als belangrijkste thema’s duurzaam bouwen en samenwerken. Op die manier deelt de organisatie haar kennis en ervaring op innovatieve en continue wijze. Het adres is www.virtueelsymposium.nl.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Huidtherapie Gemeente Boxtel Proef Culinair Beleef Boxtel Geerts advies Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen