RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:04:33    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 23 september 2012 10:00 uur, laatst gewijzigd op 23 september 2012 10:02 uur

Open dag in Eco Expo

Open dag in Eco Expo

Op de foto: Ook gisteren konden belangstellenden al een kijkje nemen in het Eco Expogebouw op het terrein van De Kleine Aarde. (Foto: Peter de Koning).

Zo’n driehonderd vrijwilligers bouwden op het terrein van De Kleine Aarde ruim twee jaar aan een bijzonder duurzaam onderkomen. Het ambitieuze project, waaraan momenteel de laatste hand wordt gelegd, wordt uitgevoerd onder leiding van vertegenwoordigers van de organisatie Ecodorp Brabant. Het zogeheten Eco Expogebouw kan vandaag, zondag 23 september tot 16.00 uur bezichtigd worden.

De bouw van het Eco Expogebouw is een internationaal project. Want behalve vrijwilligers uit Nederland werkten ook mensen uit onder meer België, Frankrijk, Duitsland, Kroatië en Litouwen aan de totstandkoming. ,,Zij komen niet alleen naar Boxtel om te helpen met de bouw, maar ook om gelijkgestemden te ontmoeten, inspiratie op te doen en kennis en ervaringen uit te wisselen over duurzaam bouwen in het algemeen en de uitgangspunten van het Eco Expogebouw”, legt Rolf Grooten uit, die samen met Ad Vlems en Edward van Egmond kartrekker en initiatiefnemer is van het project.

Ecodorp Brabant heeft ter afsluiting van de bouw van het Eco Expogebouw een virtueel symposium ontwikkeld met als belangrijkste thema’s duurzaam bouwen en samenwerken. Op die manier deelt de organisatie haar kennis en ervaring op innovatieve en continue wijze. Het adres is www.virtueelsymposium.nl.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Geld en Makelaardij Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Huidtherapie