RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:08:25    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 29 mei 2013 14:35 uur, laatst gewijzigd op 30 mei 2013 15:22 uur

Open dag bij De Kleuskes

Open dag bij De Kleuskes

Op de foto: Beheerder Gerard de Leest geeft zondag 2 juni uitleg over wat er groeit en bloeit in de moestuin bij het woonhuis van de Kinderen Van der Velden. (Foto: Gerard Schalkx).

In en rond museumboerderij De Kleuskes aan de Oude Dijk in Liempde worden zondag 2 juni van 12.00 tot 16.00 uur niet alleen de deuren van de expositieruimte geopend, maar ook die van het woonhuis van wijlen de Kinderen Van der Velden.

De jaarlijkse open dag bij De Kleuskes vindt traditioneel plaats op de eerste zondag van juni. In de bijbehorende moestuin, die Gerard de Leest sinds jaar en dag biologisch verantwoord bijhoudt, geeft de beheerder zelf tekst en uitleg over wat er groeit en bloeit. Daarnaast kan iedereen de sfeer opsnuiven van het dagelijkse boerenleven uit de jaren twintig van de vorige eeuw.

Behalve beheerder De Leest zijn ook leden van de Stichting Kèk Liemt aanwezig om te verhalen over vroeger en is er gelegenheid om in de beugelbaan kennis te maken met de beugelsport.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Olieenzo SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Huidtherapie Proef Culinair Gemeente Boxtel