RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:00:54    zondag, 20 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 24 november 2013 09:51 uur, laatst gewijzigd op 24 november 2013 09:53 uur

Open dag bij Artbroker in Boxtel

Open dag bij Artbroker in Boxtel

Kunstwerken van Karel Appel, Corneille, Clemens Briels, Rob Scholte en Jan Wolkers zijn zondag 24 november te bewonderen bij Gallery Artbroker International. Aan de Fellenoord in Boxtel runt Jeroen Mijjer deze galerie, die zondag haar vijfentwintigjarig bestaan viert. Hoewel vele werken van allerlei kunstenaars te zien zijn, is Mijjer vooral bekend om het grote aanbod van werken van Herman Brood.

De Boxtelse kunstliefhebber begon zijn carrière als vertegenwoordiger van een lijstenmakerij, waardoor hij in contact kwam met de kunstwereld. Toen hij manager Koos van Dijk van Herman Brood ontmoette, besloot Mijjer zich te specialiseren in werken van de excentrieke kunstenaar en zanger.

Door de jaren heen bouwden Mijjer en Brood een hechte vriendschap op. De zanger en kunstenaar was dan ook regelmatig in Boxtel te vinden. Als officiële kunstagent van Brood bouwde Mijjer door de jaren heen een flinke collectie op. Na de tragische dood van de kunstenaar groeide de vraag naar zijn werken. ,,Ik heb zoveel mogelijk behouden, want schilderijen worden alleen maar meer waard.”

De open dag bij Gallery Artbroker International aan Fellenoord 19 te Boxtel duurt zondag 24 november van 11.00 tot 15.30 uur. (Foto: Peter de Koning).

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Beleef Boxtel Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Proef Culinair Huidtherapie