12:50:47    woensdag, 26 juni 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 17 november 2011 15:01 uur, laatst gewijzigd op 17 november 2011 15:23 uur

'Opa's park verdient opknapbeurt'

\'Opa\'s park verdient opknapbeurt\'

Op de foto: Christian van Zogchel heeft een herstelplan gemaakt voor het processiepark dat is ontworpen door zijn opa Paulus. (Foto: Albert Stolwijk).

Het plan ligt er, maar nu nog de centen. ’Boommakelaar’ Christian van Zogchel heeft een fraai ontwerp gemaakt om het bijna negentig jaar oude Boxtelse processiepark op Duinendaal op te kalefateren en weer een functie te geven als ontmoetingsplek voor de gemeenschap.

,,Twee jaar geleden las ik in Brabants Centrum dat de gemeente plannen had om het processiepark een facelift te geven in het kader van de cultuurhistorische as. Ik heb me toen gemeld als belangstellende om mee te denken over een plan van aanpak”, vertelt Van Zogchel.

Als eigenaar van het groenbedrijf Van Zogchel Green Assistment was dat niet zo verwonderlijk, maar zijn belangstelling voor het in verval geraakte processiepark heeft een diepere grond. Woonachtig aan de Bosscheweg was het processiepark voor een uitgelezen speelplek voor Van Zogchel. En later, als mavo-scholier was het ook voor hem een ontmoetingsplek. ,,Maar belangrijker is toch dat het processiepark in 1924 is aangelegd door mijn opa, Paulus van Zogchel”, verklaart de Boxtelse ondernemer.

De kans dat snel wordt gestart met het opknappen van het wijkparkje is niet groot. De gemeente heeft er geen budget voor. De kosten bedragen circa 500.000 euro. Klik hier voor het ontwerp. 

Donderdag 17 november uitvoerig aandacht voor het plan in de papieren editie van Brabants Centrum.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht