RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
05:14:52    zaterdag, 19 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 28 augustus 2013 16:08 uur, laatst gewijzigd op 28 augustus 2013 16:18 uur

Op zoek naar Boxtelse sigaren...

Op zoek naar Boxtelse sigaren...

Op de foto: Sigarenfabriek La Paz aan de Pastoor Erasstraat in Boxtel werd in 1991 gesloopt om plaats te maken van woningbouw. (Archieffoto: Piet van Oers).

Herman Jansen uit het Overijsselse Heeten verzamelt alles over de sigarenindustrie. In de wetenschap dat in Boxtel bijna een eeuw lang deze rookwaar werd vervaardigd in het bedrijf van de familie Van Susante (Elisabeth Bas, later La Paz) verzoekt hij lezers van Brabants Centrum om informatie.

Jansen is geïnteresseerd in gegevens over de oprichting (in 1899), de groei en de sluiting van de Boxtelse fabriek. De vestiging aan de Pastoor Erasstraat werd in 1991 gesloopt om plaats te maken voor woningbouw, hetzelfde overkwam het complex aan de Van Hornstraat enkele jaren later.

Naast informatie over de fabriek, heeft Jansen ook belangstelling voor sigarenbandjes en andere voorwerpen . Wie informatie via de post wil toesturen, mag er op rekenen dat de portokosten vergoed worden. Mensen die Jansen willen helpen, kunnen contact opnemen via telefoonnummer (0572) 35 72 32 of e-mail: wecheltie@ziggo.nl.

Foto onder: Lambert van de Besselaar vierde in april 1988 zijn veertigjarig dienstverband bij La Paz. Hij schept een bak vol fijne tabaksbladeren. Hiermee voerde de Boxtelaar de machines die op dat moment zevenduizend sigaren per dag produceerden. De jubilaris maakte echter ook twintig jaar lang handgemaakte sigaren. (Archieffoto: Piet van Oers).

Foto's

Op zoek naar Boxtelse sigaren...

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Geerts advies SNS Bank Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Huidtherapie Beleef Boxtel Olieenzo Modecentrum Frans Theelen