RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
13:17:31    zaterdag, 19 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 16 april 2011 10:39 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:39 uur

Op je tenen leunen valt niet mee!

Op je tenen leunen valt niet mee!

Op de foto: Op het speelveldje achter de Sint-Theresiaschool bewegen de Lennisheuvelse kinderen een halfuur lang onder leiding van buurtsportwerker Wietse Meulendijks. (Foto: Albert Stolwijk).

Met uitzondering van de groepen 7 en 8, die elders gymles hadden, deden alle leerlingen van basisschool Sint-Theresia in Lennisheuvel woensdag 30 maart mee aan de landelijke actie ’30 minuten bewegen’. Dat de geluidsinstallatie weigerde de muziek van Justin Bieber te laten horen, verhinderde niet dat de kinderen enthousiast hun danspasjes instudeerden.

Buurtsportwerker Wietse Meulendijks heeft een reeks ingewikkelde pasjes in petto die verrassend snel worden opgepikt door de Lennisheuvelse jeugd: ,,Stap naar voren, stapje opzij. En leunen op je tenen!”, probeert Meulendijks boven de kinderstemmen uit te komen. Iedereen doet enthousiast mee. Ook als de instructeur zich op het kunstgras laat vallen en vlot weer overeind komt.

De zesjarig Olivier van Oosterhout uit groep 2 heeft er zichtbaar plezier in. ,,Helemaal niet moeilijk”, zegt hij. Maar toch ging het niet allemaal gelijk met de rest… Ook Bas Colenbrander uit groep 3 doet volop mee. ,,Maar ik zit op voetbal en zwemmen en dat is toch wel leuker.”

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Proef Culinair Olieenzo Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Doornmalen electro