RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:00:46    woensdag, 24 april 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 april 2011 10:39 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:39 uur

Op je tenen leunen valt niet mee!

Op je tenen leunen valt niet mee!

Op de foto: Op het speelveldje achter de Sint-Theresiaschool bewegen de Lennisheuvelse kinderen een halfuur lang onder leiding van buurtsportwerker Wietse Meulendijks. (Foto: Albert Stolwijk).

Met uitzondering van de groepen 7 en 8, die elders gymles hadden, deden alle leerlingen van basisschool Sint-Theresia in Lennisheuvel woensdag 30 maart mee aan de landelijke actie ’30 minuten bewegen’. Dat de geluidsinstallatie weigerde de muziek van Justin Bieber te laten horen, verhinderde niet dat de kinderen enthousiast hun danspasjes instudeerden.

Buurtsportwerker Wietse Meulendijks heeft een reeks ingewikkelde pasjes in petto die verrassend snel worden opgepikt door de Lennisheuvelse jeugd: ,,Stap naar voren, stapje opzij. En leunen op je tenen!”, probeert Meulendijks boven de kinderstemmen uit te komen. Iedereen doet enthousiast mee. Ook als de instructeur zich op het kunstgras laat vallen en vlot weer overeind komt.

De zesjarig Olivier van Oosterhout uit groep 2 heeft er zichtbaar plezier in. ,,Helemaal niet moeilijk”, zegt hij. Maar toch ging het niet allemaal gelijk met de rest… Ook Bas Colenbrander uit groep 3 doet volop mee. ,,Maar ik zit op voetbal en zwemmen en dat is toch wel leuker.”

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Geerts advies Gemeente Boxtel Proef Culinair Doornmalen electro