16:54:40    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 08 september 2011 14:32 uur, laatst gewijzigd op 09 september 2011 15:07 uur

Op crossmotor naar Gambia

Op crossmotor naar Gambia

Op de foto: Marcel van den Aker op de crossmotor die hij onlangs kocht en die bestemd is voor de hulporganisatie Riders for Health. (Foto: Albert Stolwijk).

Een motorrijder zonder grenzen op weg naar Gambia. Zo zou je Marcel van den Aker (27) uit Boxtel best kunnen noemen. De knipoog naar Artsen Zonder Grenzen is bewust: als lid van Team LBS Dakar legt hij volgende maand 7.500 kilometer af om motoren en een ambulance af te leveren in Gambia. Bedoeld voor plaatselijke artsen die er hun patiënten in afgelegen gebieden mee kunnen bezoeken.

Van den Aker rijdt samen met acht andere motorcrossers van Team LBS op een Yamaha XT 600; zij worden tijdens de rit ondersteund door twee zware terreinwagens en één zogenaamde MPV. Alle voertuigen zijn door de deelnemers zelf aangeschaft voor dit doel.

De motoren en één van de terreinwagens zullen rechtstreeks gedoneerd worden aan de organisatie Riders for Health (www.riders.nl). Deze organisatie zorgt voor het onderhoud van de motoren, de rijopleiding van de artsen én voor de ombouw van de terreinwagen tot ambulance. De andere twee auto’s worden op een veiling verkocht en de opbrengst hiervan gaat naar een project voor de aanleg van een waterput ten behoeve van de landbouw.

Van den Aker vertrekt zaterdag 8 oktober. De motorcrossers en hun begeleiders zijn te volgen via de website http://www.teamlbsdakar.nl en via Twitter: @TeamLBSDakar.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Geerts advies Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Huidtherapie Proef Culinair Olieenzo Café zaal Kloosterzicht