RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:22:27    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 07 april 2011 22:02 uur, laatst gewijzigd op 08 april 2011 11:06 uur

Oost: van slaapwijk naar actieve buurt

Stichting Wijkorgaan Boxtel-Oost (SWBO) en de buurtverenigingen in de grootste woonwijk van Boxtel houden zondag 25 september de eerste Boxtel-Oost Dag. De feestdag wordt georganiseerd om de sociale cohesie in de wijk te bevorderen. Daarnaast wil de organisatie dat de inwoners van Boxtel-Oost laten zien dat ze trots zijn op hun wijk.

Volgens SWBO-voorzitter Jan de Vreede is Oost een ’slaapwijk’: ,,Het is echt een forenzenbuurt. Mensen slapen hier en verder doen ze er weinig. Oost moet weer een actieve wijk worden, want het is een prachtige buurt. Er wonen ruim 9.500 mensen, dat is een derde van de Boxtelse bevolking. En we zijn nota bene de enige wijk zonder eigen naam.” Met de Boxtel-Oost Dag wil de organisatie de identiteit van de wijk benadrukken. ,,Oost is een prachtige wijk met veel groen en een open uitstraling. We mogen best laten zien dat we trots zijn op onze buurt.”

De sociale as, die loopt tussen de Kinderboerderij en gemeenschapshuis De Rots, staat centraal tijdens de feestdag. ,,We hebben wel besloten ons te richten op het gebied tussen De Rots en winkelcentrum Oosterhof”, legt De Vreede uit. ,,De twee parken aan de sociale as zijn in die periode onbruikbaar wegens de aanpak van de grondwateroverlast en de aanleg van een retentievijver. Ook denken we dat het gebied tussen het gemeenschapshuis en Oosterhof groot genoeg is om een leuke dag te kunnen organiseren.”

De ondernemers in winkelcentrum Oosterhof organiseren tijdens de feestdag zelf activiteiten. Ook zijn de winkels dan waarschijnlijk geopend. Aan de Nieuwe Nieuwstraat, tussen De Rots en het winkelcentrum, komen kraampjes te staan. ,,Hier kunnen mensen hun spullen verkopen”, vertelt De Vreede.

Auteur: MARIËLLE WIJFFELAARS

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Olieenzo Geld en Makelaardij SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Gemeente Boxtel Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel