RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:18:58    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 16 april 2011 10:42 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:42 uur

Ook koopwoningen in Zonnegolven

Ook koopwoningen in Zonnegolven

Op de foto: Door ook enkele koopwoningen toe te staan in het Boxtelse wijkje Zonnegolven, moet de al tien jaar durende impasse met projectontwikkelaars vlot getrokken worden.(Foto: Albert Stolwijk).

Een vormfout in de onteigeningsprocedure voor voltooiing van het wijkje Zonnegolven is voor de Boxtelse gemeenteraad aanleiding om niet langer strak vast te houden aan de eis om hier alleen sociale huurwoningen te bouwen. Door ook enkele koopwoningen toe te staan, moet de al tien jaar durende impasse met projectontwikkelaars vlot getrokken worden.

Het is opmerkelijk dat de gemeenteraad dinsdag 29 maart akkoord ging met een motie die de grootste raadsfractie Balans met steun van de overige coalitiepartijenCombinatie95, PvdA/GroenLinks en DPBL indiende. Dankzij dit voorstel hoeven in het ’spiegelbeeld’ van de al gebouwde koopwoningen van Zonnegolven niet langer alleen huizen in de sociale huursector gerealiseerd te worden.

Jarenlang hield Boxtel vast aan de door dezelfde gemeenteraad opgelegde eis om hier alleen voor mensen met een smalle beurs te bouwen. Die eis leidde er zelfs toe dat het gemeentebestuur een onteigeningsprocedure opstartte, juridisch een heel zwaar middel.

Samen met de gemeente hebben twee projectontwikkelaars en een particulier de grond in bezit tussen de Schijndelseweg en de straat Munselse Hoeve waarop vier keer negen huurwoningen zouden moeten verrijzen. Geen van de grondbezitters is echter zelfstandig in staat daarvoor een bouwplan te ontwikkelen.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 31 maart.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Doornmalen electro Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Olieenzo Modecentrum Frans Theelen