10:55:28    woensdag, 19 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 16 januari 2013 09:19 uur, laatst gewijzigd op 16 januari 2013 09:23 uur

Ook in Boxtel zeer strenge vorst

Ook in Boxtel zeer strenge vorst

Op de foto: Een veegwagen van de gemeente Boxtel maakt het wegdek sneeuwvrij in de Van Hornstraat. (Foto: Peter de Koning).

Afgelopen nacht heeft het zeer streng gevroren met temperaturen tot onder -15 graden boven een sneeuwdek. Komende nacht wordt het volgens Meteo Consult nog kouder. In ieder geval tot en met het weekeinde blijft het stevig vriezen.

Het zeer koude weer, met ook in de middag temperaturen onder het vriespunt, resulteert mogelijk in een officiële koudegolf. Daarvoor dient het in landelijk hoofdstation De Bilt volgens Meteo Consult tenminste vijf dagen op rij te blijven vriezen met daarbij op in ieder geval drie dagen minimumtemperaturen onder -10 graden.

,,Als ook in de nacht naar vrijdag toe in De Bilt de temperatuur onder -10 graden komt, kunnen we spreken van een officiële koudegolf - net als vorig jaar toen we in februari een koudegolf beleefden”, aldus Meteo Consult. De laatste koudegolf daarvoor stamt uit 1997 toen begin januari ook een Elfstedentocht werd verreden.

In Boxtel deden zich door de koude hoegenaamd geen problemen voor. Dinsdagavond raakte een bestelbus van de weg op de rijksweg A2, waar lange files stonden. De ochtendspits is woensdag relatief goed verlopen. Vanwege een wisselstoring reden er geruime tijd geen treinen tussen Boxtel en Tilburg.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Podium Boxtel Remax-optimus Geerts advies Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Filipe Olieenzo TopSlank EmielTechniek buisman optiek Doornmalen electro