RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:19:15    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 01 augustus 2014 08:58 uur, laatst gewijzigd op 01 augustus 2014 09:00 uur

Oók geen oefenduel ODC-Boxtel

Oók geen oefenduel ODC-Boxtel

Op de foto: De vriendschappelijke voetbalderby’s werden voorbije jaren in augustus afwisselend gespeeld in de sportparken Molenwijk en Munsel. Hier een wedstrijdfragment uit 2012, toen gastheer ODC met 1-2 nipt verloor van RKSV Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

Dat plaatselijke voetballiefhebbers komend seizoen na drie jaar de derby tussen ODC en RKSV Boxtel moeten missen, was al bekend. Maar door ’miscommunicatie’ wordt hen nu ook het oefenduel dat beide clubs traditioneel in augustus spelen door de neus geboord.

Wie op de websites van ODC en Boxtel het oefenprogramma in aanloop naar de nieuwe competitie napluist, mist de vriendschappelijke derby. Vele jaren op rij was het een sportief treffen dat aan het einde van de zomervakantie afwisselend in de sportparken Molenwijk en Munsel werd gespeeld. Dit jaar zouden de tricolores gastheer zijn.

De afgelopen drie seizoen speelden Boxtel en ODC in competitieverband tegen elkaar in de derde klasse. Het zorgde voor ware sportfeesten; beide clubs spaarden kosten noch moeite om van de ontmoetingen een leuke happening te maken. Nu de rood-wit-blauwen na acht jaar weer zijn teruggekeerd in de tweede klasse, komen die publiekstrekkers sowieso niet op de sportkalender. Daarom is het extra jammer dat ook een oefenduel tussen ODC en 'BOC’ in de nieuwe voetbaljaargang  ontbreekt.

Lees meer over dit onderwerp in de papieren editie van donderdag 31 juli.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Proef Culinair SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie