16:24:22    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 16 maart 2012 09:50 uur, laatst gewijzigd op 16 maart 2012 09:52 uur

Ook Boxtel staat stil bij busramp

Ook Boxtel staat stil bij busramp

Op de foto: De Nederlandse vlag hangt halfstok voor het gemeentehuis in Boxtel.

Ook Boxtel staat stil bij het zeer ernstige ongeval met de Belgische touringcar in Zwitserland. Net als elders in Nederland hangt de vlag bij het gemeentehuis aan de Markt en bij andere openbare gebouwen halfstok. Bij het ongeval kwamen 28 mensen om het leven, waaronder 22 kinderen. Zes kinderen hadden de Nederlandse nationaliteit.

Donderdag maakte premier Mark Rutte bekend dat voor vrijdag een vlaginstructie werd afgegeven. Nederland betuigt op die manier zijn medeleven met de nabestaanden van de slachtoffers. Die waren allen afkomstig van scholen in het Belgische Lommel en Heverlee en kwamen terug van een skivakantie in Zwitserland toen de bus in een tunnel crashte.

In België is vandaag een dag van nationale rouw afgekondigd en luiden om twaalf uur alle klokken. Nederland kent zo'n dag niet, maar kent de vlaginstructie. De deelnemers aan de Europese ontmoeting in het dorp Esch stonden donderdagavond ook stil bij de ramp en namen bij de officiële start van het programma in Ons Café een minuut stilte in acht.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Huidtherapie Proef Culinair Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Doornmalen electro Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg