05:03:03    maandag, 06 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 10 juni 2011 10:12 uur

Ontvoerder pleit onschuldig

De 51-jarige Boxtelaar die werd veroordeeld tot een celstraf van zes-en-een-half jaar, zegt onschuldig te zijn. De rechtbank wees hem eerder aan als hoofddader van een ontvoering in november 2009.

De man ging tegen het vonnis van de rechtbank. Hij werd veroordeeld omdat hij een destijds 14-jarige Boxtelse jongen een nacht vasthield in een bosperceel aan de Meierijsebaan, tussen Lennisheuvel en Oirschot. Zijn broer, woonachtig in Geldrop, hielp hem daarbij en heeft bekend. Tijdens de rechtszaak vorig jaar werd duidelijk dat de ontvoering verband hield met de vereffening van een oude rekening in de wiethandel, waarbij de vader van jongen zou zijn betrokken. Tijdens de ontvoering werd losgeld geëist.

Het openbaar ministerie gelooft er geen snars van dat de veroordeelde Boxtelaar onschuldig is en hield gisteren vast aan de strafmaat. Het hof doet over twee weken uitspraak.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support Alfa Podium Boxtel Geld en Makelaardij Beleef Boxtel TopSlank Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Geerts advies EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Remax-optimus Toverboom Café zaal Kloosterzicht buisman optiek