11:54:38    maandag, 30 maart 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 07 december 2011 17:21 uur, laatst gewijzigd op 07 december 2011 17:24 uur

Ontsluiting Ladonk vergt meer tijd

Ontsluiting Ladonk vergt meer tijd

Op de foto: Het gemeentebestuur van Boxtel benut het tracé van het Duits Lijntje graag om de Keulsebaan te verdubbelen. (Foto: Albert Stolwijk).

Voor verdubbeling van de Keulsebaan moet de gemeente Boxtel niet alleen naar het tracé van het Duits Lijntje kijken. Vanuit diverse raadsfracties is deze week aangedrongen ook gronden ten noorden van de ontsluitingsweg tussen bedrijventerrein Ladonk en de rijksweg A2 aan te kopen.

Dat Boxtel in de ogen van enkele oppositiepartijen niet alleen moet focussen op het Duits Lijntje, heeft alles te maken met het feit dat spoorwegbeheerder ProRail op korte termijn geen duidelijkheid kan geven over de toekomst van de vroegere goederenspoorlijn.

De gemeente heeft de gesprekken over aankoop van gronden, nodig voor verdubbeling van de Keulsebaan, vooralsnog opgeschort, aldus Van der Zanden. Hij volgt een andere strategie en wil eerst uit de mond van ProRail horen of hij eventueel gebruik kan maken van het spoorwegtracé. Vanuit de regio Veghel leven immers nog altijd plannen om de rails weer te gaan gebruiken; Boxtel is daarvan geen voorstander.

Verdubbeling van de Keulsebaan is nodig om de bereikbaarheid van Ladonk te verbeteren.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel TopSlank Remax-optimus Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Filipe Doornmalen electro buisman optiek Elan Bikes support EmielTechniek Geld en Makelaardij