RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:43:49    woensdag, 21 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 16 mei 2012 11:53 uur, laatst gewijzigd op 16 mei 2012 12:41 uur

Ontroerend afscheid van Sterre

Ontroerend afscheid van Sterre

Op de foto: Burgemeester Frank van Beers neemt afscheid van Sterre. Het grafje van het meisje is bedekt met bloemen, knuffels en kaarsjes. (Foto's: Albert Stolwijk).

Op begraafplaats Munsel in Boxtel werd vanochtend de gemeentelijke uitvaart voor baby Sterre van de Laarakker gehouden. Met ontroerende woorden nam burgemeester Frank van Beers namens de hele Boxtelse en Liempdse gemeenschap afscheid van het meisje. De dienst werd bezocht door inwoners en afgevaardigden van politie, justitie en gemeente. Ook de fietser die Sterre zondag 22 april vond, was aanwezig tijdens de begrafenis.

Door de begrafenis openbaar te houden, wilde Van Beers inwoners van Boxtel en Liempde de kans geven de zaak een plek te geven. ,,De vondst van Sterre heeft een grote impact op de hele gemeenschap. Op deze manier hebben mensen een mogelijkheid afscheid te nemen van een meisje wat op iedereen grote indruk heeft achtergelaten”, aldus de burgemeester.

Van Beers sprak het meisje op liefdevolle wijze toe. ,,Iets dat zo klein en kwetsbaar is als een baby willen we beschermen tegen alle kwaad. Daarom maakt de dood van dit kleintje zo’n diepe indruk”, sprak de burgemeester. ,,Haar leven kunnen we haar niet teruggeven, wel hebben we haar een naam kunnen geven. Sterre staat voor de overtuiging dat ze nu één van de miljoenen sterren aan de hemel mag zijn.”

In de editie van Brabants Centrum van woensdag 16 mei meer aandacht in woord en beeld voor de uitvaart van Sterre van de Laarakker.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Foto's

Ontroerend afscheid van Sterre Ontroerend afscheid van Sterre Ontroerend afscheid van Sterre Ontroerend afscheid van Sterre

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Rijschool Dolman Zwanenberg adviesgroep Toverboom Kindertuin Koppelmans 040Fit Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel SNS Bank Meubelmakerijdenberg Olieenzo TopSlank Natasja fashion Tiga Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie