RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:03:43    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 06 september 2012 20:26 uur, laatst gewijzigd op 06 september 2012 20:50 uur

Onthulling plaquette bij De Kom

Onthulling plaquette bij De Kom

Op de foto: Karlijn Heijmans, Jan van Homelen en Ria Schoonens onthullen de plaquette in de zijgevel van café De Kom. (Foto: Albert Stolwijk).

In de zijgevel van café De Kom is donderdagavond een plaquette geplaatst ter nagedachtenis aan de fatale brand van bijna zeven jaar geleden. Bij de brand kwamen Christian Heijmans, zijn vrouw Lisette en hun twee kinderen Remco en Sanne om het leven. De plaquette werd onthuld door dochter Karlijn, de enige overlevende van de brand, en haar oma Ria Schoonens.

Broer van Houtum en Jan van Homelen, burgemeester ten tijde van de brand, namen het initiatief voor de plaquette. ,,We willen hiermee het drama herdenken, maar het symboliseert ook het vertrouwen dat we blijven hebben in de toekomst", vertelde Van Homelen tijdens de onthulling. De bijeenkomst werd bezocht door een groot aantal Boxtelaren. Ook familieleden en vrienden van het omgekomen echtpaar alsmede hulpverleners waren aanwezig bij de onthulling. ,,De Boxtelse gemeenschap kan en mag dit niet vergeten. En dat willen we ook niet", aldus Van Homelen.

De plaquette bevat een gedicht van oud-Boxtelaar en dichter Victor Vroomkoning en een afbeelding gemaakt door Broer van Houtum. ,,Het symboliseert de vier overleden familieleden", verklaarde Van Homelen. De indrukwekkende onthulling werd afgesloten met een vendelgroet door het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris. Een koperensemble van Boxtel's Harmonie, de vereniging die het langst thuis was in De Kom, zorgde voor een stemmige muzikale omlijsting. Aansluitend aan de plechtigheid was er in het café een bijeenkomst voor familieleden en betrokkenen.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Geld en Makelaardij SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Gemeente Boxtel Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht