02:01:17    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 04 mei 2012 12:34 uur, laatst gewijzigd op 04 mei 2012 12:36 uur

Onthulling plaquette V2-slachtoffers

Onthulling plaquette V2-slachtoffers

Op de foto: Kranslegging bij het Indiëmonument in 2011. (Archieffoto: Peter de Koning).

Het programma van de jaarlijkse dodenherdenking in Boxtel omvat vrijdag 4 mei onder meer een plechtigheid in de Sint-Petruskerk en een stille tocht. Voorafgaand hieraan onthult burgemeester Frank van Beers om 18.00 uur in de Mijlstraat een plaquette die herinnert aan de slachtoffers van een vliegende bom die hier in december 1944 insloeg en negen levens eiste.

De plaatsing van de herinneringsplaquette is een initiatief van Boxtelaar Broer van Houtum, die eerder ook zorgde dat een verzetsmonument werd opgericht aan de rand van de Kampina en aan de Hooghemertseweg in Gemonde.

Na de onthulling van het herdenkingsteken in de Mijlstraat start om 18.40 uur een dienst in de Sint-Petruskerk met aansluitend  een stille tocht naar het monument voor de gesneuvelde Indiëgangers (Koppel) en de oorlogsgraven op het Heilig Hartkerkhof. Op beide locaties worden bloemen gelegd. Om 20.00 uur worden twee minuten stilte in acht genomen. Deelnemers worden na afloop door het gemeentebestuur uitgenodigd bijeen te komen in zaal De Adelaar voor een kopje koffie of thee.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support Alfa Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Beleef Boxtel Huidtherapie buisman optiek EmielTechniek Geerts advies Podium Boxtel Doornmalen electro TopSlank Toverboom Geld en Makelaardij Remax-optimus Filipe