19:10:12    zondag, 21 juli 2019
brabants centrum logo
Maandag, 26 maart 2012 15:12 uur, laatst gewijzigd op 29 maart 2012 11:21 uur

'Onstuimige musicalcocktail'

\'Onstuimige musicalcocktail\'

Op de foto: Tijdens de wekelijkse repetitie in clublokaal De Dishoek rijgen de muzikanten van Boxtel’s Harmonie momenteel 25 bekende hits aaneen voor de concerten ’Tell me about musicals’. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Met name dankzij producenten als Joop van den Ende en Albert Verlinde zijn veel mensen in Nederland musical als theatervorm meer gaan waarderen. Boxtel’s Harmonie speelt hierop in en werkt momenteel aan twee concerten waarin hoogtepunten uit diverse musicals in sneltreinvaart de revue passeren. Voor de vocale invulling zijn vier jonge Brabantse talenten gecontracteerd.

Over vier weken staat de aula van het Jacob-Roelandslyceum bol van bekende musicalklanken. William Linssen, ooit op jeugdige leeftijd begonnen als klarinettist maar inmiddels al weer ruim tien jaar muzikaal leider van Boxtel’s Harmonie, is na de jaarwisseling met zijn zestig orkestleden gestart met een gedurfd project. In een tijdsbestek van iets meer dan twee uur worden circa 25 liedjes uit tien musicals en rockopera’s vertolkt. Dat gebeurt in de doorlopende show ’Tell me about musicals’, die slechts onderbroken wordt door een korte pauze. ,,Het publiek mag rekenen op een onstuimige cocktail vol musicalhits”, aldus Linssen. Een uitgebreider interview is donderdag 29 maart te lezen in de papieren editie van Brabants Centrum.

Boxtel’s Harmonie vertolkt de concerten vrijdag 20 en zaterdag 21 april vanaf 20.30 uur in de aula van het Jacob-Roelandslyceum. Kaartjes kosten 10 euro en geven ook toegang tot de muzikale afterparty met deejay in de Bracbant-zaal. De entreebewijzen zijn te koop bij kapsalon Iris (Molenstraat) en sigarenmagazijn Voets (Rechterstraat). Bestellen kan ook via www.boxtelsharmonie.nl of telefoonnummer 06-53 24 15 00 (tussen 18.00 en 20.00 uur).

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Doornmalen electro Olieenzo Geld en Makelaardij Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen