RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:48:28    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 26 maart 2012 15:12 uur, laatst gewijzigd op 29 maart 2012 11:21 uur

'Onstuimige musicalcocktail'

\'Onstuimige musicalcocktail\'

Op de foto: Tijdens de wekelijkse repetitie in clublokaal De Dishoek rijgen de muzikanten van Boxtel’s Harmonie momenteel 25 bekende hits aaneen voor de concerten ’Tell me about musicals’. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Met name dankzij producenten als Joop van den Ende en Albert Verlinde zijn veel mensen in Nederland musical als theatervorm meer gaan waarderen. Boxtel’s Harmonie speelt hierop in en werkt momenteel aan twee concerten waarin hoogtepunten uit diverse musicals in sneltreinvaart de revue passeren. Voor de vocale invulling zijn vier jonge Brabantse talenten gecontracteerd.

Over vier weken staat de aula van het Jacob-Roelandslyceum bol van bekende musicalklanken. William Linssen, ooit op jeugdige leeftijd begonnen als klarinettist maar inmiddels al weer ruim tien jaar muzikaal leider van Boxtel’s Harmonie, is na de jaarwisseling met zijn zestig orkestleden gestart met een gedurfd project. In een tijdsbestek van iets meer dan twee uur worden circa 25 liedjes uit tien musicals en rockopera’s vertolkt. Dat gebeurt in de doorlopende show ’Tell me about musicals’, die slechts onderbroken wordt door een korte pauze. ,,Het publiek mag rekenen op een onstuimige cocktail vol musicalhits”, aldus Linssen. Een uitgebreider interview is donderdag 29 maart te lezen in de papieren editie van Brabants Centrum.

Boxtel’s Harmonie vertolkt de concerten vrijdag 20 en zaterdag 21 april vanaf 20.30 uur in de aula van het Jacob-Roelandslyceum. Kaartjes kosten 10 euro en geven ook toegang tot de muzikale afterparty met deejay in de Bracbant-zaal. De entreebewijzen zijn te koop bij kapsalon Iris (Molenstraat) en sigarenmagazijn Voets (Rechterstraat). Bestellen kan ook via www.boxtelsharmonie.nl of telefoonnummer 06-53 24 15 00 (tussen 18.00 en 20.00 uur).

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Geerts advies Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen