RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:52:51    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 20 juni 2013 21:12 uur, laatst gewijzigd op 24 juni 2013 16:40 uur

Onderzoek naar effecten PHS

Onderzoek naar effecten PHS

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaat samen met ProRail een milieueffectrapportage uitvoeren. Aan het einde van het jaar moet een eerste aanzet hiervoor gepresenteerd worden. In restaurant Molenwijk in Boxtel werd donderdagavond een bijeenkomst gehouden waarbij belangstellenden hierover werden geïnformeerd.

Door het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) rijden er in de toekomst meer goederentreinen over het traject Meteren-Boxtel. De twee instanties gaan daarom een onderzoek uitvoeren naar de gevolgen hiervan. Met name geluidsoverlast, gezondheid en de trillingen zullen hierbij aan de orde komen. Nadat aan het einde van het jaar een voorlopige studie is gemaakt, wordt in 2014 gestart met een meer inhoudelijke studie. Hierbij wordt voor nabijgelegen woningen onderzocht wat de gevolgen van de toename van goederentreinen zijn.

Tijdens de bijeenkomst werd slechts kort gesproken over de dubbele overweg aan de Tongersestraat. De plannen voor deze overweg lopen mee in een ander traject, maar worden wel betrokken bij de MER-studie. Aanwezigen uitten vooral bezorgdheid over mogelijk toenemende schade voor de gezondheid. Omwonenden zeggen bang te zijn dat er meer overlast zal komen. Door de wettelijke regels te toetsen, besluiten het ministerie en ProRail welke beperkende maatregelen er moeten komen.

In november wordt wederom een informatiebijeenkomst gehouden waarin de voorlopige milieueffectenrapportage wordt besproken.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Doornmalen electro Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Olieenzo