RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:36:40    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 19 januari 2012 21:54 uur, laatst gewijzigd op 19 januari 2012 21:55 uur

Onderwijsstaking ook in Boxtel

De docenten van het Jacob-Roelandslyceum doen donderdag 26 januari mee aan de landelijke onderwijsstaking. De leerlingen hebben die dag vrij; een toetsdag die op het JRL gepland stond, wordt een week later ingehaald. De school wordt gesteund door schoolbestuur Ons Middelbaar Onderwijs (OMO).

Eerder deze week meldde algemeen directeur Leon Spaan van beide Boxtelse OMO-scholen nog dat pas maandag 23 januari een besluit zou vallen. Ouders kregen donderdagmiddag evenwel al bericht dat de staking donderdag op het JRL doorgaat.

De protesten richten zich met name op de bezuinigingen op passend onderwijs, de verhoging van de urennorm naar 1.040 klokuren en de aanpassingen in de vakantieregeling. Volgens rector Spaan en Els Strang, directeur onderwijs van het Jacob-Roelandslyceum, doen veel docenten mee aan de staking waardoor een goede gang van zaken op school niet gegarandeerd kan worden.

Om die reden gaan de deuren op 26 januari dicht en wordt de toetsdag verschoven naar 2 februari. Onbekend is op dit moment of ook het Baanderherencollege haar deuren zal sluiten. (Later meer).

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Geerts advies Huidtherapie Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Proef Culinair