RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
05:55:42    maandag, 19 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 25 april 2014 13:45 uur

Onderscheiding voor Jan Toelen

Onderscheiding voor Jan Toelen

Op de foto: Jan Toelen (Foto: Gerard Schalkx).

In de gemeente Sint-Michielsgestel werden vrijdagochtend liefst achttien lintjes opgespeld. Jan Toelen uit Gemonde was één van de inwoners die in het gemeentehuis benoemd werd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Daarnaast kregen zeven inwoners uit Sint-Michielsgestel, vijf inwoners uit Den Dungen en vijf inwoners uit Berlicum een onderscheiding.

De Gemondenaar was in 1987 mede-initiatiefnemer om in groepsverband op de racefiets het Brabantse land te verkennen. Dat leidde in 1988 tot de oprichting van de Gemondse Toerfietsclub Mon Plaisir, waarvan Toelen tien jaar voorzitter was. Tot 2010 organiseerde hij de jaarlijkse toertocht ‘Gemonde op de pedalen’ en tot op heden is hij nog steeds actief binnen de vereniging. Daarnaast maakte hij zich binnen voetbalvereniging Irene verdienstelijk als jeugdtrainer en jeugdleider.

Ook stond hij aan de oprichting van politiehondenvereniging Steeds Vooruit. Hij was zeven jaar penningmeester. Sinds 2000 is hij opnieuw actief voor de club als trainer. Voor de Koninklijke Nederlandse Politie Vereniging was hij tussen 2003 en 2011 penningmeester en tot op heden verricht hij nog verschillende werkzaamheden voor de bond. Tenslotte was de Gemondenaar negen jaar penningmeester van de Parochiële Caritas Instelling (PCI).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Kindertuin Uitvaartonderneming Bijnen 040Fit Olieenzo Koppelmans SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Zwanenberg adviesgroep Tiga Natasja fashion Toverboom TopSlank