10:10:03    dinsdag, 16 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 08 maart 2012 13:30 uur, laatst gewijzigd op 08 maart 2012 13:31 uur

Ondernemer Theo Bossers overleden

Ondernemer Theo Bossers overleden

Op de foto: Theo Bossers hijst in 1981 de vlag van Pius X in aanbouw. (Archieffoto: Piet van Oers).

In ondernemend Nederland is Theo Bossers bekend als de oprichter van B&G Hekwerk in Best. Liempdenaren herinneren hun oud-dorpsgenoot beslist als enthousiast voorzitter van het actiecomité dat jarenlang ijverde voor de bouw van een sporthal. Bossers overleed vorige week onverwacht in zijn woonplaats Eindhoven.

In 1963 legde Bossers de basis voor het concern dat volgend jaar het gouden jubileum op grootse wijze wil vieren. Vanuit een woning in Eindhoven begon Bossers destijds met het renoveren van hekwerk. Toen de aanvragen voor nieuw hekwerk binnenstroomden, besloot hij de firma uit te breiden.

Bossers stond bij B&G Hekwerk te boek als een gedreven ondernemer met veel gevoel voor techniek en productie. Met name zijn technische belangstelling heeft de basis gelegd voor het volledig geautomatiseerd produceren van spijlenhekwerk. Een van zijn innovaties was de productie van een hekwerk met vierkante spijlen. In 1990 verkocht Bossers zijn aandelen en nam hij afscheid van B&G.

In zijn woonplaats Liempde was Bossers actief om een eigen sporthal te realiseren. Na een heleboel politiek gekrakeel - de gemeenteraad praatte er ruim vier jaar over - lukte dat in 1981, toen in maart het startschot klonk voor de bouw van het latere Pius X-complex. Commissaris van de koningin Jan van der Harten sloeg in aanwezigheid van Bossers en burgemeester Piet Smits de eerste paal. In juni hees Bossers zelf de vlag toen het hoogste punt was bereikt.

Na zijn afscheid bij B&G was Bossers op vele fronten maatschappelijk actief, onder meer binnen Vereeniging De Bouwkundige Vakken waarvan hij erepresident was. De oud-Liempdenaar was ook erevoorzitter van Stichting Vrienden van het Hart, die zich inzet voor onderzoek, behandeling en zorgverleing op het gebied van cardiologie. Verder was hij nauw betrokken bij Stichting Gehandicaptenzorg De Sprinkhaan, die een vakantiehuis in Oirschot exploiteert. Van 2002 tot 2010 was hij lid van de raad van toezicht van de Vitalis WoonZorg Groep.

Theo Bossers overleed woensdag 29 februari en werd deze week in stilte begraven in Eindhoven. Hij is 76 jaar geworden.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Doornmalen electro Geerts advies Beleef Boxtel Olieenzo Café zaal Kloosterzicht